Značaj dobre hidratacije


Veoma je bitno unositi dovoljanu količinu tečnosti u organizam bilo da ste sportista ili ne. Ako trenirate morate unositi tečnost pre, za vreme i posle treninga.Voda održava telesnu temperaturu, snabdeva telo nutritijentima koji su potrebni za rad mišića i uopšte čitavog organizma.

Ako ne pijemo vodu brže ćemo osećati zamor, grčeve u mišićima, nesvesticu.

Količina vode koju treba piti za vreme treninga:

Kao i za sve ostalo najbolja smernica je to da „slušate“ svoje telo. Ne postoji propisana količina koju trebate piti, jednostavno u zavisnosti od znojenja i toga koliko naporno trenirate.

Preporuka – pijte vodu i dobro se hidrirajte pre samog treninga, a zatim na svakih 20-30 minuta uzmite par gutljaja vode.

 

Sportski/energetski napitci:

Ako se opredelite za neke od sportskih napitaka, savetujemo da dobro razmislite koji ćete odabrati. Moguće je da takva vrsta napitaka sadži šećere, veliki broj kalorija i kofein.

 

Znakovi dehidratacije:

Kada nismo pravilno i dobro hidrirani, za vreme vežbanja može doći do „pregrevanja“ organizma. To dovodi do grčeva u mišićima, mučnine, ubrzanog rada srca, pada pritiska…   

 

Koja količina vode je previše:

Kao i za količinu vode koju je poželjno piti i ovde je to vrlo individualno. Zato je najbolji savet da ne preterujete ni u čemu i pijete vodu tokom čitavog dana umereno.

 


Jedna članarina, neograničene mogućnosti


FitPass vam omogućava pristup sportskim centrima, teretanama, bazenima. Isprobajte jogu, ples, kuglanje i mnoge druge discipline po ceni od samo jedne mesečne članarine.

Pretražite objekte iz našeg sistema


Pronađite objekat u blizini posla, kuće ili fakulteta.

Popusti


Olakšajte sebi vođenje zdravog života! Uz FitPass članarine ostvarujete mnogobrojne popuste u restoranima zdrave hrane, na kupovinu sportske opreme i suplemenata, lekarske i nutricionističke preglede i još mnogo toga drugog.

Pogodnosti za kompanije


Pružite svojim zaposlenima mogućnost rekreacije i unapredite svoje poslovanje po specijalnim pogodnostima.