trčanje u Beogradu

Najbolja Mesta za trčanje u Beogradu


Gde trčati u Beogradu?

Na pitanje gde je najbolje trčati u Beogradu, odgovor je svuda! Beograd je jedan od gradova koji nudi brojne staze za trčanje i retko kada se izgovori prihvataju. Izbor mesta je na vama, preporučujemo staze koje su udaljene od saobraćaja, buke i zagađenja. U slučaju visokih temperatura, izbegavajte periode kada je sunce najjače i trčite stazama u hladovini, kako ne biste dehidrirali.

Predstavljamo nekoliko mesta trčanje u Beogradu, a svakako nam predložite u komentarima vaša omiljena mesta.

Mesta za trčanje u Beogradu

Ada Ciganlija

Prva lokacija koju preporučujemo je Ada Ciganlija. Ona ima trkačku stazu od 7.7 km oko celog jezera. Staza je asfaltirana, dovoljno široka da se ne sudarate sa drugim ljudima i obilje drveća nudi više nego potreban hlad tokom vrelih letnjih meseci. Takođe, ima još sportskih objekata, ako želite da učinite vaše trčanje više kao kombinovani trening.

ada

Od Ade do Dorćola

Završili ste sa Adom, želite dalje? Samo krenite na drugu stranu! Staza za trčanje koja prati Savu sa strane Starog grada daje vam priliku da se krećete uz reku do ulivanja u Dunav, pa i dalje. Svakako preporučujemo da isprobate i ovu stazu, pogotovu ako počinjete da trčite jer su celom dužinom staze prisutne klupe, za potreban odmor.

Dorcol-kej-kod-25.-maja

Zemunski kej i Ušće

Ako volite trčanje pored reke, ovo je super mesto za vas. Staza je lepo sređena i pruža vam dovoljnu količinu hlada i klupa za odmor, međutim već predveče počinje gužva, Obavezno ponesite vodu, jer postoje samo dve česme, kod restorana Asteriks i prema hotelu Jugoslavija. Pored reke su često labudovi, što će definitivno učiniti vaše trčenje posebnim.

zemunskikej

Banjička šuma

Ako su hladovina, priroda i mnoštvo klupa vaš kriterijum za dobru stazu, onda se uputite u Banjučku šumu. Ne samo što je podloga za trčanje odlična, već i za ljubitelje prirode ovo je prava oaza. Park je zaštićen i ima različitih ptica koje odaju utisak da ste izašli iz grada, kao i gustu šumu koja drastično umanjuje zvuke saobraćaja. Staza ima mali uspon prema Trošarini.

banjica

Košutnjak

Košutnjak nudi razne opcije za svakoga ko se odluči za beogradsku šumu. Možete da trčite trim stazom, ali i da napravite svoju stazu na otvorenim poljanama i šumskim putićima za brdovito trčanje. Za početnike preporučujemo da se drže uređene staze, ima puno klupa, česmi i sprava za vežbanje koje vam mogu biti interesantne. Ovo je super mesto za opuštanje od stresa i zbog zelenila, temperatura bude nekoliko stepeni niža leti, pa vam Košutnjak može pružiti malo olakšanje vrelim letnjim danima.

kosutnjak

 

Ovo nisu jedina mesta na kojima možete trčati, tu su lokacije poput Hajd parka, Zvezdarske šume, Topčiderski park, Kalemegdan, Novobeogradski blokovi, Vidikovac, Miljakovačka šuma, Šumice i mnogi drugi.

Neki vole da uživaju u zvucima koji ih okružuju, dok drugi vole da treniraju uz muziku. Za vas smo pripremili listu pesama za trčanje koja će vas držati motivisanim i spremnim za još jedan krug. Uživajte!

Thunderstruck, AC/DC
Survivor – Eye of the tiger
Runnin’ Down a Dream, Tom Petty
Beautiful Day, U2
Crazy, Seal
Can’t Hold Us, Macklemore and Ryan Lewis
Wake Me Up,  Avicii
Don’t You Worry Child, Swedish House Mafia
Hide Your Heart, Ben Gold feat. Eric Lumiere
Stole The Show, Kygo
How Deep Is Your Love, Calvin Harris & Disciples
Zing Zing, Party Collective
Headphones, Radio Killer
Edge of Glory,  Lady Gaga
Englishman In New-York, Cris Cab
A Sky Full Of Stars, Coldplay
I See Fire (Kygo Remix), Ed Sheeran

 


Jedna članarina, neograničene mogućnosti


FitPass vam omogućava pristup sportskim centrima, teretanama, bazenima. Isprobajte jogu, ples, kuglanje i mnoge druge discipline po ceni od samo jedne mesečne članarine.

Pretražite objekte iz našeg sistema


Pronađite objekat u blizini posla, kuće ili fakulteta.

Popusti


Olakšajte sebi vođenje zdravog života! Uz FitPass članarine ostvarujete mnogobrojne popuste u restoranima zdrave hrane, na kupovinu sportske opreme i suplemenata, lekarske i nutricionističke preglede i još mnogo toga drugog.

Pogodnosti za kompanije


Pružite svojim zaposlenima mogućnost rekreacije i unapredite svoje poslovanje po specijalnim pogodnostima.