Usmerite decu ka sportu


Preduslov za pravilan rast i razvoj deteta su igra i fizička aktivnost. U prirodi je deteta da voli igru. Zato tu njegovu prirodu treba podsticati i pravilno usmeravati za dalje bavljenje sportom.

Deca kroz fizičku aktivnost i igru pospešuju i razvijaju motoriku, pravilan hod, držanje, koordinaciju pokreta… U uzrastu od 3 do 5 godna sport deci treba približiti kroz igru, jer je ona tada najizraženija.

Uzrast od 5 do 7 godina je najbolji period za rad sa decom što se tiče sporta. Tada su ona najspremnija da razvijaju svoje kreativne sposobnosti, snagu, brzinu, izdržljivost, ravnotežu, preciznost…

Kako odabrati pravi sport za Vaše dete?

Prepustite detetu da samo pokaže sklonost ka određenoj vrsti sporta I podstičite njegovu želju za igrom i rekreacijom. Usmerite njegove afinitete ka prirodi i vodite računa o pravilnoj i zdravoj ishrani. Što se tiče sportova imajte u vidu karakter deteta pa ga shodno tome usmerite ka timskim, odnosno individualnim sportovima.

Timski sportovi (odbojka, košarka, fudbal..) razvijaju kooperaciju, poštovanje i disciplinu. Takođe pomažu deci da se socijalizuju.

Individualni sportovi (borilačke veštine, tenis, gimnastika) odličan su izbor za decu koja vole individualne varijante ali opet imaju osećaj da su u grupi.

Razvoj gojaznosti kod dece

U svetu razvijene tehnologije kod današnje dece se izgubilo interesovanje za sportom, što negativno utiče na njihov rast i razvoj. Deca sve manje vremena provode u prirodi i u igri, a sve više za kompjuterom ili ispred televizora. Na taj način manje koriste mišiće i postaju podložna gojaznosti i fizičkoj nerazvijenosti.

Gojaznost nastaje usled neravnoteže između unosa kalorija iz hrane i potrošnje energije. Pored pravine i zdrave ishrane, ključnu ulogu za fizički razvoj deteta ima fizička aktivnost.

Budite primer svom detetu. Uvedite ga u svet sporta i rekreacije. I naravno, sa FitPass karticom možete voditi vase dete (do 12 godina) u neki od sportskih objekata.

 

Uživajte na današnjem treningu!


Jedna članarina, neograničene mogućnosti


FitPass vam omogućava pristup sportskim centrima, teretanama, bazenima. Isprobajte jogu, ples, kuglanje i mnoge druge discipline po ceni od samo jedne mesečne članarine.

Pretražite objekte iz našeg sistema


Pronađite objekat u blizini posla, kuće ili fakulteta.

Popusti


Olakšajte sebi vođenje zdravog života! Uz FitPass članarine ostvarujete mnogobrojne popuste u restoranima zdrave hrane, na kupovinu sportske opreme i suplemenata, lekarske i nutricionističke preglede i još mnogo toga drugog.

Pogodnosti za kompanije


Pružite svojim zaposlenima mogućnost rekreacije i unapredite svoje poslovanje po specijalnim pogodnostima.