Pet disciplina kojima oblikujete celo telo


Odlučili ste da krenete da trenirate, da se zategnete, smršate, ojačate mišiće i posvetite zdravom načinu života. Nabavili ste FitPass karticu i pripremili opremu, ali pojavio se problem.

Za koju disciplinu se odlučiti kada su vam sve na raspolaganju? Za koji objekat?

Ukoliko ste početnik, ili aktivan sportista koji bi isprobao nove discipline, izdvojili smo za vas pet aktivnosti pomoću kojih ćete biti na pravom putu da oblikujete i zategnete celo telo (ukoliko ih izvodite pravilno). *

* Dokazano istraživanjima i primenom u praksi.

Disciplina: PlivanjeCorner Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/corner-editor

Ukoliko želite da oblikujte celo telo i ujedno smršate ili održite telesnu težinu, možete izabrati plivanje. Posebno je preporučljivo ljudima sa prekomernom težinom jer plivanjem ne opeterećujete zglobove, dok istovremeno aktivirate mišićne grupe vašeg tela. Ukoliko želite da saznate više, a vaš izbor je pao na ovu disciplinu, pročitajte ovde.

Preporuke:
Sport4KidsKSC PinkiRonilački klub Amfora 

Disciplina: PilatesCorner Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/corner-editor

Pilates zateže celo telo, poput problematičnih zona kao što su stomak, butine i zadnjica. Osim toga, istraživanja su dokazala da poboljšava kondiciju, podstiče razvoj gipkosti, gradi izdužene mišiće i fleksibilne zglobove. Zato, dame, prijavite se na pilates i uživajte u treninzima!

PreporukeFitnes Klub Ninas,  Beo GymJungle Fitness PowerGoodLifeTopForm Women Gym

 

Corner Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/corner-editorDisciplina: Krosfit

Jedan od intenzivnijih načina vežbanja svakako je krosfit. Uspećete da ojačate, povećate izdržljivost, izradite mišićno tkivo i smanjite masne naslage.

Obratite pažnju – kod ovakvog tipa vežbanja koji podrazumeva intentivne napore povećan je i rizik od povreda! Trenirajte samo koliko možete, odmarajte kada mislite da je potrebno i pri pojavi bola prestanite i obratite se vašem treneru. Ukoliko se dvoumite oko odabira ove vrste discipline, više o samom funkcionalnom treningu možete pronaći na ovom linku.

Preporuke:
CrossLandX team trening centarTheogenesCrossFit MašinaCF Sinergija

 

Corner Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/corner-editorDisciplina:  Joga

Joga vam pruža mogućnost da učvrstite mišiće, povećate pokretljivost zglobova, ispravite držanje tela, podstaknite rad unutrašnjih organa, ojačate imunitet, otklonite napetost i uspostavite jedinstvo između tela, uma i duše. Mnogi autori i koautori različitih knjiga iz različitih aspekata joge (Elizabet Hejč, Jesudijan Selvarajan, B.K.S. Ajengar) upravo ističu ove gore tvrdnje koje umnogome olakšavaju tempo vašeg života. Ukoliko niste sigurni kako pravilno da izvodite ove vežbe, nešto više o jogi možete pročitati na ovom linku.

Preporuke:
Yoga Lotos BeogradSunshine Fitness StudioAerobic & Gym ManiaSpiderGym

 

Disciplina: Kik-boksCorner Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/corner-editor

Zašto? Vežbajući kik-boks trenirate mišićne grupe celog tela i time razvijate snagu, kondiciju i poboljšavate samokontrolu kao i koncentraciju. Istraživanja su dokazala ove trdnje, pa stoga ni ne čudi koliko je ova sportska disciplina popularna među oba posla.

Preporuka:
Akademac Kick-BoxSportski klub SunceKik-boks klub Zemun

 

*Napomena:
FitPass ne garantuje bilo kakve rezultate, potrebno je konsultovati doktora, ličnog trenera ili drugo stručno lice u vezi bilo kojeg zdravstvenog pitanja ili nedoumice. Takođe, napominjemo da ukoliko vežbe ne izvodite pravilno, postoji mogućnost povreda ili neželjenih upala. Stoga, radite ih pravilno i postepeno.


Jedna članarina, neograničene mogućnosti


FitPass vam omogućava pristup sportskim centrima, teretanama, bazenima. Isprobajte jogu, ples, kuglanje i mnoge druge discipline po ceni od samo jedne mesečne članarine.

Pretražite objekte iz našeg sistema


Pronađite objekat u blizini posla, kuće ili fakulteta.

Popusti


Olakšajte sebi vođenje zdravog života! Uz FitPass članarine ostvarujete mnogobrojne popuste u restoranima zdrave hrane, na kupovinu sportske opreme i suplemenata, lekarske i nutricionističke preglede i još mnogo toga drugog.

Pogodnosti za kompanije


Pružite svojim zaposlenima mogućnost rekreacije i unapredite svoje poslovanje po specijalnim pogodnostima.