MediGroup: Lekarski pregledi za sportiste


MediGroup : Medicinski, sistematski testovi obuhvataju niz pregleda koji određuju zdravstveno stanje i fizičku kondiciju pojedinca. Osim za kontrolu zdravstvenog stanja i sposobnosti, ovi testovi su često polazna tačka za kreiranje odgovarajućeg programa vežbanja. 

Fizička aktivnost je jedan od najvažnijih koraka u poboljšanju zdravlja. Loša ishrana i nedovoljna fizička aktivnost su glavni razlozi za nastanak srčanih i moždanih udara, dijabetesa, depresije, gojaznosti i mnogih drugih bolesti.

U savremenom i ubrzanom načinu života, usled sedentarnog načina života čoveku nedostaje osnovna pokretačka snaga skoro svih vitalnih funkcija. Uz specifične programe vežbanja moguće je nadoknaditi nedostatak kretanja, kao i poboljšati osnovne motorne sposobnosti – brzinu, snagu i izdržljivost.

Lekarski preglediMediGroup

Opšte je poznato da fizička aktivnost utiče na dobro raspoloženje, održavanje kondicije i vitke linije, kao i sveukupno zdravstveno stanje organizma. No, da bi se vežbalo, prvenstveno je bitno proveriti da li je organizam spreman za fizičku aktivnost. 

Lekarski, tj sistematski pregledi su polazna tačka za dizajniranje odgovarajućeg programa vežbanja. Specifični testovi koji se koriste u proceni zavise od zdravlja i ciljeva pojedinca.

Kome su namenjeni

Lekarski pregledi su namenjeni apsolutno svima, od rekreativnih do profesionalniih vežbača.

Pre početka svakog programa vežbanja potrebno je ispitati istoriju bolesti, utvrditi trenutno zdravstveno stanje putem sistematskih pregleda i konsultovati se sa lekarom i profesionalnim trenerom.

Profesionalni instuktori, treneri i sportski stručnjaci preporučuju lekarske preglede kako bi utvrditi trenutno zdravstveno stanje, rizike ili ograničenja pojedinaca ili saznali o prošli povredama ili operacijama. Na osnovu testova mogu proceniti određen kondicioni nivo, što će im olakšati prilikom identifikovanja ciljeva, interesa i motivacije za ostvarivanje, kao i odabir odgovarajućeg treninga i načina vežbanja.

FitPass i MediGroup

Kako bi olakšali vežbačima da na najlakši i najzdraviji način ostvare svoje ciljeve,
FitPass je započeo saradnju sa MediGroup-om, prvim privatnim zdravstvenim sistemom u našoj zemlji.

Uz svoju FitPass karticu u svim MediGroup domovima zdravlja ( Dom zdravlja Jedro, Dom zdravlja Dr Ristić, Dom zdravlja Bulevar) uz specijalne popuste možete iskoristiti dva paketa pregleda: paket namenjen rekreativnim i paket namenjen profesionalnim vežbačima.

PAKETI

Sistematski pregled za rekreativce:
Sveobuhvatne laboratorijske analize krvi i urina,
Opšti lekarski pregled sa EKG-om,
Ultrazvučni pregled abdomena (jetra, žučna kesa, pankreas, slezina, bubrezi i bešika).

Sistematski pregled za profesionalne sportiste:
Sveobuhvatne laboratorijske analize krvi i urina,
Opšti lekarski pregled sa EKG-om,
Spirometrija (merenje kapaciteta pluća kao i otkrivanje i praćenje plućnih oboljenja),
Ultrazvučni pregled abodmena (jetra, žučna kesa, pankreas, slezina, bubrezi i bešika),
Ultrazvučni pregled srca.

Za dodatne informacije i zakazivanje pozovite MediGroup call centar 011 40 40 100

2 thoughts on “MediGroup: Lekarski pregledi za sportiste

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *