7 saveta za efektivno gubljenje kilograma


Gubitak kilograma i topljenje masnih naslaga na zdrav i prirodan način nekada podrazumeju menjanje čitavog stila života: nov režim ishrane, menjanje rutina, započinjanje fizičke aktivnosti i sticanje novih navika.
Iako će se u početku možda činiti kao veoma teška odluka, bitno je da se ne predate – zato vam pružamo 7 saveta koji će vaš put ka zdravijem i kvalitetnijem načinu života učini lakšim.

Zdrav doručak

Zdrav i kompletan doručak, sačinjen od ugljenih hidrata, proteina i voća, ne samo da će vas učiniti sitim, već ćete biti zadovoljni i puni energije sve do vremena za ručak. Takođe, uz izbalansiran doručak ćete izbeći mogućnost za prejedanjem ili potrebu za nezdravim grickalicama u toku dana.

Pročitaj više: Hrono ishrana i idealan doručak 

efektivno gubljenje kilograma

Unos tečnosti

Hidratacija u toku samog vežbanja je podjednako bitna kao i pre i nakon fizičke aktivnosti.
Dovoljan unos tečnosti održaće vaš organizam na optimalnom nivou, ali će i pomoći prilikom izbacivanja toksina iz tela i u borbi protiv gladi. Zamenite svoje voćne sokove običnom vodom i kilogrami će se sami topiti.

Pročitaj više: 5 znakova dehidratacije 

efektivno gubljenje kilograma

Postavite ciljeve

Umesto same želje i planova šta biste želeli da postignete, postavite jasan cilj stvari koje želite da uradite. Takođe, bilo bi dobro i napraviti konkretan plan kako ćete svoje ciljeve ostvariti.
Napišite sve na jedan papir i njega uvek držite na vidljivom mestu kako bi se stalno podsećali i motivisali da istrajete u svojoj nameri.

Zdrave grickalice

Iako bi grickalice trebalo izbegavati, ukoliko zaista nemate vremena za pripremu obroka odaberite zdravu užinu koja će utoliti glad.
Umesto nezdravih stvari poput čipsa ili kolača, odaberite namirnice koje će više doprineti zdravlju i dijeti nego joj odmoći. Neke od takvih namirnica su koštunjavo voće, sveže povrće ili po neka voćka.

Pročitaj više: Top 10 fitness namirnica 

efektivno gubjenje kilograma

Napravite jelovnik

Na početku svake nedelje napravite detaljan plan obroka koji sadrži doručak, ručak, večeru i dva među-obroka tj užine. Bazirajte ih po principima zdrave, uravnotežene ishrane i postarajte se da unapred pripremite namirnice i obroke kako ne biste dolazili u iskušenje da jedete u restoranima brze hrane ili da posegnete za nezdravim grickalicama.

Budite aktivni

Opšte je poznato koliko je fizička aktivnost bitna u životu.
Međutim, ukoliko želite da izgubite kilograme ili održite svoju liniju, redovni treninzi uz aktivan život su neophodna stavka koje će ubrzati put do vaših ciljeva. Trčanje, plivanje, dizanje tegova, grupni treninzi…

Koji god sport da odaberete uz svoju FitPass karticu pozitivno će uticati na gubljenje kilograma.
Trenirajte šta želite, gde želite i kada vi to želite uz samo jednu mesečnu članarinu.

Pročitajte više: Sticanje kondicije kroz 6 faza 

Odmarajte se

Dovoljna količina odmora i sna su krucijalni za gubljenje kilograma, kao i za održavanje zdravog i kvalitetnog života.
Pokušajte svako veče da odete u krevet ranije, opustite se uz knjigu ili tihu muziku i obezbedite sebi minimum 7 sati sna.
Kvalitetan san pružiće vam dovoljno energije za naredni dan, redukovaće stres i poboljšati vaš san i produktivnost.

efikasno gubjenje kilograma


Jedna članarina, neograničene mogućnosti


FitPass vam omogućava pristup sportskim centrima, teretanama, bazenima. Isprobajte jogu, ples, kuglanje i mnoge druge discipline po ceni od samo jedne mesečne članarine.

Pretražite objekte iz našeg sistema


Pronađite objekat u blizini posla, kuće ili fakulteta.

Popusti


Olakšajte sebi vođenje zdravog života! Uz FitPass članarine ostvarujete mnogobrojne popuste u restoranima zdrave hrane, na kupovinu sportske opreme i suplemenata, lekarske i nutricionističke preglede i još mnogo toga drugog.

Pogodnosti za kompanije


Pružite svojim zaposlenima mogućnost rekreacije i unapredite svoje poslovanje po specijalnim pogodnostima.