sport active teretana beograd srbija

Sport Active teretana na 4 lokacije u Beogradu


Fitnes centri “Sport Active” svojim članovima nude kvalitetne uslove za izvođenje rekreativnih i profesionalnih treninga. Uz najsavremeniju opremu i stručni kadar koji je sastavljen od najboljih studenata sa Falkuteta za fizičku kulturu i Sportske Akademije, šta god da ste očekivali od treninga i kakav god cilj da ste postavili, sigurno nećete biti razočarani. Put do željenih rezultata olakšaće i prijatna atmosfera koja vlada u klubu, kao i ostali članovi i posetioci teretane koji će vas motivisati i inspirisati da vežbate još jače. 

U nameri da motivišu ljude da se rekreiraju i posvete zdravom životu, Sport Active fitnes centri potrudili su se da omoguće najbolje uslove za vežbanje. Od savremene opreme i stručnih instruktora, sve do prijatnog ambijenta i lokacija po čitavom gradu. U Sport Active centrima možete trenirati na sledećim lokacijama: Lazarevački drum 25, Staro Sajmište 20, Mokroluška 120 i novootvoreni Sarajevska 62.

Uz FitPass karticu možete trenirati u Sport Active centrima, kao i u ostalih 500 sportskih objekata širom Srbije! 

Sport Active

Sve sprave su proizvodi najpoznatijih proizvodača opreme: LifeFitness, TechnoGym i Panatta sport. Izrađene su od masivnih cevi, vrlo su stabilne i pouzdane uz takođe vrlo impersivan izgled i udobnost pri radu na njima. Posetioci teretane imaju privilegiju da vežbaju sa olimpijskim setoivma i šipki renomiranog proizvođača opreme koja se koristi na Olimpijskim igrama.

Stručni treneri u Sport Active teretani pomoći će svakome – bilo da je u pitanju početnik ili iskusni sportista. Savete o bodi-bildingu, zdravoj ishrani i pravilnoj tehnici pokreta možete pročitati i na njihovom sajtu. Jedan od tih tekstova je i “Početnik u teretani” tj saveti za svakoga ko se do sada nije susreo sa vežbanjem sa tegovima i spravama.

Početnik u teretani

Kao u životu, tako i u teretani – mnogo je bitno razlikovati šta znaš da uradiš, ali i šta ne znaš. Početnik u teretani ne sme podleći atmosferi i probati da ostavi utisak iskusnog vežbača iz najmanje dva razloga:

  • nepoznavanje načina izvođenja vežbi je više nego očigledno
  • nesmotreno vežbanje može dovesti do povrede i žestoke upale mišića.

Svaka vežba u teretani je dizajnirana za određeni mišić ili grupu mišića. Postoji precizno definisan koridor pokreta i način držanja tela prilikom njenog izvođenja kako bi se postigao željeni efekat.

Savet za početnike je da se pre svake vežbe konsultuju sa stručnim licem koje je u svakom trenutku prisutno u teretani. Makar neka vežba delovala trivijalno, savet stručnjaka će sprečiti nastanak potencijalne povrede ili neželjene upale.

Prvih nedelju dana u teretani, dok se mišići ne adaptiraju na nove pokrete sa težinom, preporučuje se oprez. Nikako ne treba odmah probati podići maksimum na benč presu ili čučnju. Naprotiv, treba se držati težina od 40 do 60% od pretpostavljene maksimalne težine. Takvu težinu treba dizati 3 do 5 ponavljanja u dve serije, iako bi maksimalan broj ponavljanja verovatno bio 15. Na ovaj način se sprečava neprijatan i bolan osećaj upale mišića.

Prva nedelja Sport Active

Za svaki početak važi pravilo: “Slabiji napor je korisniji nego jači.

Savetuje se 3 treninga u kojima se obiđu sve radne stanice u teretani i svaka mišićna grupa. Vežbe je potrebno raditi lagano, u rasponu od 3 do 5 ponavljanja, na 40 do 60% od pretpostavljene maksimalne težine. Kasnije se polako povećavaju težine i broj ponavljanja.

Druga nedelja

U drugoj nedelji smo malo iskusniji, pa možemo lagano da prelazimo na neki program treninga.

“Program treninga” je zapravo plan po kojem ćemo raditi treninge – kojim danima, kojim redom ćemo vežbati koje mišićne grupe i koje ćemo težine koristiti kada. Prilikom izbora programa treninga bitno je sagledati njihov nivo zahtevnosti.

Apsolutni početnik ne može vežbati istim intenzitetom i frekvencijom kao bodi-bilder koji se time profesionalno bavi 15 godina. 

Način i Ritam Života

Ukoliko poslovne i druge obaveze dozvoljavaju samo dve, a maksimalno tri posete teretani nedeljno, besmisleno je opredeliti se za program po kome se vežba 5 ili više puta nedeljno. Takođe, bitno je opredeliti se za teretane koje imaju rekvizite za program treninga za koji smo se odlučili.

Saveti i Termini

  • Ponavljaj jedan potpuni pokret sa tegom. Kod benč presa spustiti i podići teg, kod pregiba bicepsom podići i spustiti teg. Svaku vežbu je potrebno raditi pravilno. Nemojte dozvoliti da tehnika ispašta zbog težine tega.
  • Serije radite sa nekoliko ponavljanja sa tegom u nizu. U bodi-bildingu je to uglavnom 8 do 12 ponavljanja, u power liftingu je od 4 do 1.
  • Maksimalan broj ponavljanja je broj ponavljanja u seriji posle koga vežbač ne može da načini ni jedan više.
  • Maksimalna težina je težina koju vežbač može podići samo jednom i ne bi mogao ni kilogram više.
  • Upala mišića je osećaj peckanja u mišićima prouzrokovan setom mikro trauma u mišića nastalih usled neprilagođenog intenziteta mišića.

Jedna članarina, neograničene mogućnosti


FitPass vam omogućava pristup sportskim centrima, teretanama, bazenima. Isprobajte jogu, ples, kuglanje i mnoge druge discipline po ceni od samo jedne mesečne članarine.

Pretražite objekte iz našeg sistema


Pronađite objekat u blizini posla, kuće ili fakulteta.

Popusti


Olakšajte sebi vođenje zdravog života! Uz FitPass članarine ostvarujete mnogobrojne popuste u restoranima zdrave hrane, na kupovinu sportske opreme i suplemenata, lekarske i nutricionističke preglede i još mnogo toga drugog.

Pogodnosti za kompanije


Pružite svojim zaposlenima mogućnost rekreacije i unapredite svoje poslovanje po specijalnim pogodnostima.