Novogodišnje odluke

Novogodišnje odluke i kako ih ispuniti


Početak godine je vreme kada se radujemo, slavimo, provodimo vreme sa najbližima, ali i odlučujemo o svojoj budućnosti. Sami sebi postavljamo ciljeve, donosimo važne odluke i pravimo planove na osnovu svojih želja. Pročitajte kako da za 2017.-u donesete prave Novogodišnje odluke i budete istrajni u njihovom ispunjavanju. 

Rezimiramo celu godinu, zbrajamo pozitivno i negativno i obećavamo da ćemo ove godine biti bolji i ispraviti loše navike. Međutim, novogodišnje odluke su, najviše od svih, na lošem glasu jer ih lako donosimo, a još lakše kršimo. Pokušamo da ih se pridržavamo prvih nekoliko dana, nakon čega ponovo padaju u zaborav.

Ukoliko ste odlučni da u novoj 2017. godini istrajete u svojim ciljevima i unapredite kvalitet svoj života, pročitajte naša četiri saveta koji će vam pomoći da vaše Novogodišnje odluke postanu stvarnost.

Novogodišnje odluke – Šta zaista želite?

Većina ljudi zamisli šta bi želelo da ostvari u novoj godini, ali već nakon dva, tri dana shvate da im to nisu prioriteti.
Dobro sagledajte situaciju i budite realistični, a potom se zapitajte – šta je to što zaista želite: da promenite posao? Da se aktivirate i počnete da živite zdravim životom? Da promenite režim ishrane i steknete dobre navike?

Kada ste dobili ideje šta biste želeli da ostvarite, razmislite zašto hoćete baš to. Zašto želite novi posao? Zašto želite da budete zdraviji? Ukoliko budete znali zašto nešto želite da ostvarite, vrlo je verovatno da ćete ostati verni svom cilju i da on neće biti još samo jedna ideja i zamisao koja prođu kao ostale.

Savet: Napišite listu ciljeva koje niste uspeli da postignete i ostvarite ove godine, pročitajte je i onda je uništite! Ovaj mali ritual pomoći će vam da sebi oprostite i da otvorite vidike za novi i bolji početak. Takođe, napišite listu stvari koje ste postigli ove godine i pročitajte je bliskoj osobi. Budite ponosni na sebe i svoj uspeh!

Isplanirajte ciljeve

Postavili ste svoje Novogodišnje odluke i želje – sada je na redu plan kako doći do željenog cilja. Sagledajte sve mogućnosti i odaberite najbolju i najsigurniju opciju.

Ukoliko želite da krenite da trenirate, pronađite na FitPass stranici spisak objekata koji se nalaze u vašoj blizini ili discipline kojima bi voleli da se bavite. Želite novi posao – sagledajte sve mogućnosti. Posvetićete se zdravoj ishrani? Informišite se više o tome ili pronađite nutricionistu koji će vam rado pomoći.

Savet: Napravite realan plan kako ćete doći do svojih ciljeva i razmišljajte o dobrom osećaju koji vas čeka nakon njihovog ispunjenja. Zamislite sebe kako ste ispunili svoje Novogodišnje odluke i držite se tog osećaja! On će vas motivisati da nastavite dalje i kada budete posustali ili se dvoumili da li da odustanete od svojih želja.

Počnite odmah

Ako imate pametan cilj, jaku želju i dobar plan, počnite odmah! Nemojte čekati ponedeljak i gubiti vreme, krenite ka svojim ciljevima još danas.

Primena novog plana i novih odluka uvek treba da počne sada jer to je proces. Ne možemo reći da ćemo od sutra da se promenimo, to nije nešto što se dešava preko noći, vec je potrebno vreme, želja i najvažnije, rad. Zato je uvek lakše ako počnete sada… Jer kada pričamo o promenama i razvoju, pričamo prvenstveno o promeni stanja uma.” – rekao je Hans Buster, profesionalni kouč i osnivač Synergy Talents centra.

Mali koraci, poput samog odlaska do teretane između proslava ili obraćanje pažnje na ishranu će pomoći da nakon praznika imate više motivacije i hrabrosti da započnete i ostvarite svoje ciljeve.

Još uvek imate vremena

Nova godina se bliži, a vi još uvek niste napravili Novogodišnje odluke? Ne brinite se, još uvek imate vremena.

Posvetite malo vremena sebi, odmorite se i dobro razmislite o svojim željama. Isplanirajte korake i krenite odmah. Nikada nije kasno započeti sa zdravim navikama i posvetiti se kvalitetnijem načinu života.

Koji god da vam je cilj, zamisliti gde biste želeli da budete za godinu dana. Koje korake ćete preduzeti da ostvarite tu sliku? Napravite dobar plan, budite mu posvećeni i ostvarite ostvarite svoje snove u 2017. godini.

Srećni praznici!

Novogodišnje odluke
Trenirajte gde, šta i kada vi to želite uz samo jednu karticu!

Jedna članarina, neograničene mogućnosti


FitPass vam omogućava pristup sportskim centrima, teretanama, bazenima. Isprobajte jogu, ples, kuglanje i mnoge druge discipline po ceni od samo jedne mesečne članarine.

Pretražite objekte iz našeg sistema


Pronađite objekat u blizini posla, kuće ili fakulteta.

Popusti


Olakšajte sebi vođenje zdravog života! Uz FitPass članarine ostvarujete mnogobrojne popuste u restoranima zdrave hrane, na kupovinu sportske opreme i suplemenata, lekarske i nutricionističke preglede i još mnogo toga drugog.

Pogodnosti za kompanije


Pružite svojim zaposlenima mogućnost rekreacije i unapredite svoje poslovanje po specijalnim pogodnostima.