Načini pomoću kojih će vam jutarnja kafa biti zdrava opcija


Većina nas uživa u ovom bogovskom napitku. Postoji mnogo medicinskih dokaza o blagotvornosti kafe – od poboljšanja i jačanja sportskih performansi do sprečavanja dijabetesa. Međutim, uz mnogo dodataka, ona kao takva može postati kalorijska bomba. Međutim, vodeći se zdravim principima, nutricionisti su smislili pet načina pomoću kojih kafa može predstavljati i te kako zdravu opciju:

 

#1 Dodajte mleko

Ukoliko niste intolerantni na laktozu, svakako konzumirajte kravlje mleko koje je bogato proteinima, kalcijumom kao i velikim brojem minerala. Baš zbog te činjenice, kravlje mleko je idealno za latte ili jedan ukusan kapućino. A šta ima lepše od takvog, jutarnjeg ukusa kafe?

 

 

#2 Dodajte ukusne, zdrave dodatke (bez šećera)

A tu mislimo prevashodno ne na veštačke zaslađivače ili sirupe, već na sjajne, zdrave dodatke poput nezaslađenog kakaa ili cimeta. Cimet je bogat antioksidantima i može pozitivno uticati na nivo šećera u krvi, dok kakao čuva kardiovaskularni sistem. Dodavanjem njihovog ukusa, dobijate zdravu verziju ovog planetarno omiljenog napitka.

 

#3 Probajte kafu od pečuraka (sprečava rak)

Za ovaj već sada uveliko prihvaćen trend, postojale su brojne protivurečne teze. Naime, ova kafa se pravi od zrna kafe i egzotičnih pečuraka. Danas, naučno je dokazano da ona poboljšava koncentraciju, otklanja umor i podstiče imuni sistem. Štaviše, dokazano je da ova gljiva doprinosi funkcionalnom poboljšanju pamćenja i obavljanju svakodnevnih zadataka na uspešan način. Ako imate otpor prema ovoj kafi, probajte, nećete se pokajati.

 

#4 Konzumirajte je toplu

Opet, naučno dokazane činjenice idu u prilog tezi da je zdravije piti toplu kafu (ne samo zbog ukusa). Naime, topla sadrži veći nivo antioksidanasa, i manji je rizik dobijanja malignih oboljenja, dijabetesa i depresivnih stanja. Zato, uživajte u njoj dok je još topla. Pogotovo zbog zdravstvenih razloga.

 

#5 Razmislite o uključivanju MCT ulja

Da li ste nekada čuli za takozvana MCT ulja? Ovaj suplement se dobija iz kokosovog ulja i predstavlja odličan, prirodan dodatak vašoj ishrani, šejkovima i pogotovo kafenim napicima. Ova ulja su zapravo specijalne vrste zasićenih masnih kiselina, dodajte vrlo malu količinu ulja u vašu standardnu šoljicu kafe i saznajte zašto je toliko traženo. Ova ulja su nezamenljiva u terapiji lečenja Parkinsonove bolesti, epilepsije, dijabetesa i ostalih ozbiljnih zdravstvenih problema.


Jedna članarina, neograničene mogućnosti


FitPass vam omogućava pristup sportskim centrima, teretanama, bazenima. Isprobajte jogu, ples, kuglanje i mnoge druge discipline po ceni od samo jedne mesečne članarine.

Pretražite objekte iz našeg sistema


Pronađite objekat u blizini posla, kuće ili fakulteta.

Popusti


Olakšajte sebi vođenje zdravog života! Uz FitPass članarine ostvarujete mnogobrojne popuste u restoranima zdrave hrane, na kupovinu sportske opreme i suplemenata, lekarske i nutricionističke preglede i još mnogo toga drugog.

Pogodnosti za kompanije


Pružite svojim zaposlenima mogućnost rekreacije i unapredite svoje poslovanje po specijalnim pogodnostima.