Trčanje na traci može biti zanimljivo! Evo i kako


Najteži je onaj prvi korak kada treba da ustanete, spakujete opremu za vežbanje i krenete u najbliži sportski objekat. Pogotovo je teško ako nemate definisan cilj, već idete kako biste se obračunali sa dosadom, viškom slobodnog vremena ili nekim trećim razlogom. Ukoliko ste vlasnik/ca personalizovane FitPass kartice, verujemo da ste već odabrali željenu disciplinu i teretanu koja će vam biti dodatna motivacija za postizanje rezultata. Ako ste veliki ljubitelj trake za hodanje/trčanje, onda vam je kardio trening omiljen. Povećanje vaše energije i raspoloženja su svakako benefiti ove aktivnosti, međutim, posle određenog vremena ona može prerasti u rutinu.

U nastavku teksta, pročitajte nekoliko saveta kako bi ova aktivnost postala zanimljivija nego inače, verujemo da će vam dosta značiti:

#1 Slušajte muziku

Muzika je sjajan način da dodate malo energije svom treningu tako da on ne postane monoton. Napravite listu sa omiljenim pesmama, a vaš 30-minutni trening će biti završen za tren oka. Ako vam ne prija muzika kao takva, pokušajte sa brojnim podkastima ili audioknjigama. Mogućnosti su razne.

#2 Povećajte brzinu u ključnim momentima

Ukoliko slušate muziku putem slušalica ili gledate televizor preko puta vas, postoji način kako da trčanje/šetnja po traci bude pikantnija. Naime, kada nastupi reklamni blok ili deo produkcije koji vama nije zanimljiv, to vreme iskoristite za ubrzanje tempa i povećanje uspona na traci. Kada se sve vrati na uobičajen muzički sadržaj, traku opet vratite na normalnu brzinu. Zanimljivo, zar ne?

#3 Alernativa je uvek dobra

Kardio trening ne morate uvek nužno da započnete na traci. Oko nje se uvek nalaze i stacionarni bicikl ili mašina za nordijsko skijanje. Počnite sa po 5 minuta na jednoj od ovih sprava, pa se vratite na traku. Nakon 10 minuta hodanja po traci, opet izaberite drugu spavau. Ovo ne samo da će pomoći u borbi protiv dosade, već ćete raditi na većoj grupi mišića, čime telo izbacujete iz naviknute zone komfora.

#4 Prijatelj kao pravi izbor

Partner za trening je odlična motivacija u svakom segmentu vežbanja. Konkretno na pokretnoj traci, nećete morati da brinete da li ćete trčati istim tempom, a ovakvo kontrolisano okruženje će vam olakšati komunikaciju.

#5 Koncentrišite se na formu i suštinu…

…a to ne znači da će vam traka služiti samo da pro forme odradite trening. Ova sprava vam zapravo služi da usavršite vaše hodanje, koja vas ujedno i priprema za različit teren na otvorenom. Ono što je izuzetno bitno jeste da vam leđa priliko hodanja/trčanja budu prava, a glava podignuta. Koncentrišite se na savijene laktove (90 stepeni), držeći ruke blizu tela dok se ljuljaju. Što se tiče stopala, peta u potpunosti mora biti na zemlji (od nožnih prstiju, pa sve do same pete), pogotovo što nožni prsti moraju biti nosioci snage pre nego šo podignete samu nogu.


Jedna članarina, neograničene mogućnosti


FitPass vam omogućava pristup sportskim centrima, teretanama, bazenima. Isprobajte jogu, ples, kuglanje i mnoge druge discipline po ceni od samo jedne mesečne članarine.

Pretražite objekte iz našeg sistema


Pronađite objekat u blizini posla, kuće ili fakulteta.

Popusti


Olakšajte sebi vođenje zdravog života! Uz FitPass članarine ostvarujete mnogobrojne popuste u restoranima zdrave hrane, na kupovinu sportske opreme i suplemenata, lekarske i nutricionističke preglede i još mnogo toga drugog.

Pogodnosti za kompanije


Pružite svojim zaposlenima mogućnost rekreacije i unapredite svoje poslovanje po specijalnim pogodnostima.