Omiljeni fitnes trendovi u 2019. godini


Dosta vežbača polazi od pretpostavke da je samo treninzima moguće doći do brzih rezultata u vežbanju. Takođe, zbog nedostatka vremena i brzog života, imate želju da u teretani provodite što manje vremena i da vam je ona u blizini stana, posla ili fakulteta. Srećom po vas, današnji trendovi u fitnesu su upravo treninzi koji su izuzetno efikasni i za koje nije potrebno izdvojiti dosta vremena, a uz vašu FitPass karticu ćete moći da pristupite onom sportskom objektu koji vam najviše odgovara po pitanju vašeg raspoloživog vremena i trenutne lokacije. U nastavku teksta, saznajte koje discipline sve više dobijaju na svom značaju, a u 2019. godini broj zadovoljnih vežbača je to i potvrdio.

 

#1 Crossfit (krosfit)

 

Ovi treninzi su kombinacija kardio vežbi, treninga snage, treninga sa opterećenjima, treninga izdržljivosti i gimnastičkih vežbi. Crossfit je jedna od novijih disciplina za koju se opredeljuje sve veći broj ljudi. Ne brinite ako su drugi fizički pripremljeniji od vas, tek ste na početku i niko ne očekuje da budete savršeni u svakom segmentu treniranja. Lepa stvar kod krosfita jeste postojanje zajednice vežbača. Svaki krosfit trening je sačinjen od takozvanog treninga dana. Taj trening podrazumeva uvek zagrevanje, trening snage (sačinjen od kombinacije zgibova, čučnjeva, sklekova, krugova trčanja, simulacije veslanja, podizanja tegova i trbušnjaka), kao i konkretan trening (workout of the day). Radi motivisanja grupe, na kraju svakog odrađenog treninga koji traje sat vremena, svi vežbači dobijaju informaciju o tome ko je koliko uspeo da uradi zgibova, čučnjeva ili trbušnjaka u zavisnosti od treninga dana.  Kroz ovaj trening radićete na svojoj kondiciji, snazi, koordinaciji pokreta, ravnoteži, brzini i jačanju kardiovaskularnog i respiratornog sistema. Više o ovoj disciplini, možete saznati na ovom linku.

 

 

 

#2 Kangoo jumps

 

Kangoo jumps program je prepoznatljiv po specijalnim kangoo cipelama koje su osnovni rekvizit za ovaj vid treninga. Zabavićete se, jer je ovo grupni fitnes program uz muziku, a u isto vreme ćete intenzivno vežbati. Kao spoj plesa i kardio vežbi, Kangoo jumps utiče na redukovanje telesne težine, sagorevanje kalorija, otklanjanje celulita, povećanje fleksibilnosti, snage,  izdržljivosti i oslobađanje negativne energije i stresa. Možda će vam na početku biti teško da se naviknete, ali kada jednom obujete ove atipične patike, uvidećete benefite ’’konzumacije’’ ove aktivnosti.

 

 

#3 HIIT

 

HIIT (High Intensity Interval Training), samo ime asocira na intenzivan trening koji uključuje nekoliko intervala vežbanja koji su kratki, a između njih se prave kratke pauze za odmor. Svaki interval (vežbanje i pauza) uključuje vremensko trajanje do 90 sekundi kako bi se sam vežbač navikao na tempo i karakteristike ovakvih treninga. Za kratko vreme ćete na kvalitetan način dovesti svoju kondiciju do perfekcije, ojačati kardiovaskularni i respiratorni sistem i ubrzati metabolizam.

 

 

#4 Bodyweight vežbe

 

Vežbe koje ne može svako da radi jer zahtevaju snagu, izdržljivost i posvećenost. Ipak, baš zbog te činjenice su postale tražene. Zovu se tako jer ih izvodite upravo sa svojom težinom, a možete ih raditi kako na otvorenom, tako i u zatvorenom prostoru. Zgibovi i propadanja su omiljene mnogim profesionalnim i rekreativnim vežbačima. I, šta čekate?

 

 

#5 Grupni treninzi

 

Pilates, joga ili funkcionalni treninzi? Izbor je veliki, samo je potrebno da se opredelite za onaj koji vam najviše prija. Za bilo koji je neophodna disciplina. I motivacija. Rezultati će svakako posle određenog vremena da se osete i vide. Pokrenite se i uživajte u fizičkoj aktivnosti. Primer jedne takve jeste zumba, planetarno popularna disciplina od 2000-ih godina koja i te kako razmrdava celo telo:


Jedna članarina, neograničene mogućnosti


FitPass vam omogućava pristup sportskim centrima, teretanama, bazenima. Isprobajte jogu, ples, kuglanje i mnoge druge discipline po ceni od samo jedne mesečne članarine.

Pretražite objekte iz našeg sistema


Pronađite objekat u blizini posla, kuće ili fakulteta.

Popusti


Olakšajte sebi vođenje zdravog života! Uz FitPass članarine ostvarujete mnogobrojne popuste u restoranima zdrave hrane, na kupovinu sportske opreme i suplemenata, lekarske i nutricionističke preglede i još mnogo toga drugog.

Pogodnosti za kompanije


Pružite svojim zaposlenima mogućnost rekreacije i unapredite svoje poslovanje po specijalnim pogodnostima.