Tri “ključna sastojka“ koji ubrzavaju proces gubljenja viška kilograma

Ne postoji magično rešenje za ekspresno gubljenje kilograma. I to je činjenično stanje. Međutim, postoje 3 jako bitne komponente za kvalitetno gubljenje viška kilograma. To su: dobar kardio trening, uravnotežen trening snage i pametno brojanje kalorija i makronutrijenata. Kako biste ova tri ‘’sastojka’’ dobro ukomponovali, neophodna je organizacija, disciplina i strpljenje. Pročitajte u nastavku kako možete da ih rangirate i bliže stignete do zacrtanog cilja:

 

#1 Pametno brojanje kalorija i makronutrijenata

 

Zapisivanje hrane koju jedete i kalorija koje unosite je jako bitan momenat prilikom gubljenja viška kilograma. Sledite definisane smernice, pa će rezultati biti brzo vidljivi. Takođe, pobrinite se da podesite svoje dnevne ciljeve dok gubite težinu. Vodite računa o balansiranom unosu makronutrijenata (proteini, ugljeni hidrati i masti).

 

#2 Uravnotežen trening snage

 

Trening snage predstavlja najbolji oblik vežbanja koji možete sebi priuštiti, bez obzira na godine i prethodnu fizičku pripremljenost. Iako nisu svi ljubitelji ovog treninga, ono je izuzetno značajno i za gustinu kostiju, jačinu ligamenata i tetiva, bolje držanje i građenje mišića. Pogotovo ako to radite na pravilan način. Što ste jači, to su svakodnevni zadaci lakši, kao što su penjanje stepenicama, nošenje težih stvari i obavljanje istih takvih aktivnosti. Mišić je ono što drži telo u potpori i neophodan mu je kvalitetan trening.

 

#3 Dobar kardio trening

 

Kardio trening nije na vrhu liste prioriteta, ali je izuzetno važno za pripremu tela pred glavni trening. Održavajte kardio na prosečnom nivou i ne preterujte sa intenzitetom i dužinom. Trčanje po traci, bicikl ili nordijsko skijanje – mogućnosti su brojne. Na vam je da izaberete onu tokom koje se dobro osećate ili koja vam prija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *