Najefikasnije fitnes navike poslovnih ljudi


Živeti zdravo predstavlja neverovatan izazov. Pogotovo ukoliko ste u tolikoj meri zauzeti, da je vaš poslovni kalendar pored redovnih zadataka popunjen i službenim putovanjima. Takvo jedno putovanje je takođe izazovno jer stavlja na probu vaše zdravstvene navike po pitanju ishrane – bićete u iskušenju da konzumirate ne tako zdravu hranu ili da propustite odlazak u teretanu ili omiljeni fitnes centar. Ukoliko ste vlasnik/ca personalizovane FitPass kartice, sigurno ste upoznati sa benefitima FitPass Club-a u okviru kojeg imate pristup brojnim uslugama iz domena fitnesa, nege, lepote i očuvanja zdravlja. Naime, uvek postoje mali, ali značajni načini kako da (i pored prenatrpanog poslovnog rasporeda) usvojite sledeće fitnes navike:

 

#1 Kreativna priprema obroka kod kuće

 

 

Ideja ovakve aktivnosti jeste da sebe disciplinujete po pitanju pripreme zdravih i umerenih obroka. Ujedno time štedite sebi vreme i energiju o razmišljanju šta ćete jesti tog dana na poslu, a da se krećete u krugu zdravog. Uzmite u obzir namirnice koje koristite, kao i recepte kojih ćete se držati. Osim toga, trošite manje vremena na kuvanje tokom sedmice, a ujedno imate više vremena za društvene izlaske i – sebe. Uvek možete iskoristiti sezonsko voće i povrće, dodati omiljene, koštuničave grickalice i uživati u zdravim obrocima.

 

 

#2 Sadržajni obroci zlata vredni

 

Obezbedite da vaše grickalice i obroci budu zasićeni i zadovoljavajući, što može smanjiti potrebu za nezdravim i preobilnim obrocima. Pobrinite se da vaši obroci sadrže proteine, složene ugljene hidrate, zdrave masti i voće/povrće bogato vlaknima. Isto tako, bez obzira na gust poslovni raspored, ne zapostavite najvažniju činjenicu – minimum 5 malih, ali sadržajnih obroka raspoređenih tokom celog dana.

 

#3 Saznajte koja hrana vam prija

 

Isto tako, dopustite sebi mali cheat day (na primer parče rođendanske torte vašeg kolege). U svemu ovome važi pravilo umerenosti, stoga pratite šta i koliko unosite u vaš organizam. Najbolji način za ovakvu vrstu kontrole jeste tematski spisak koji će vas na kreativan način motivisati na usvajanje zdravijih navika.

 

#4 San kao prioritet

 

Nije tajna da san kao takav predstavlja deo neophodne zdravstvene rutine, a 7h kvalitetnog zdravlja je standard koji sebi morate omogućiti. U suprotnom, nivo energije i raspoloženja će vam značajno opasti, a svakako i motivacija za vežbanjem. Kada ne spavate u dovoljnoj meri, automatski je povišen i hormon gladi. Disciplinujte se tako što ćete u isto vreme leći i ustati. Tako idete u dobrom pravcu usvajanja zdravih fitnes navika.

 

#5 Pronađite društvene konekcije kroz vežbanje

 

I ovo zaista funkcioniše. Nemerljiv je značaj treniranja na vaše celokupno zdravstveno stanje. Umesto da sebe prisiljavate da učestvujete u određenoj vežbi u kojoj ne uživate, isprobajte novu sportsku aktivnost: plivanje, biciklizam, penjanje po veštačkoj steni, pa čak i parkur. Na taj način ćete dobiti više fizičkih, mentalnih i emocionalnih koristi od nečega u čemu uživate. Osim toga, trening je odličan način za stvaranje društvenih veza. Na primer – iskoristite pauzu za ručak da prošetate oko zgrade ili prisustvujete časovima joge sa kolegama. Pridruživanje sportskom klubu u okviru vaše kompanije, takođe može biti odlična ideja. Pogotovo ako koristite FitPass karticu koja predstava sportsku ulaznicu za preko 60 disciplina.

Kada svako zajedničko okupljanje počnete da doživljavate kao deo svoje radne rutine, shvatićete koliko rekreacija uvek pozitivno utiče na bilo koji radni učinak.


Jedna članarina, neograničene mogućnosti


FitPass vam omogućava pristup sportskim centrima, teretanama, bazenima. Isprobajte jogu, ples, kuglanje i mnoge druge discipline po ceni od samo jedne mesečne članarine.

Pretražite objekte iz našeg sistema


Pronađite objekat u blizini posla, kuće ili fakulteta.

Popusti


Olakšajte sebi vođenje zdravog života! Uz FitPass članarine ostvarujete mnogobrojne popuste u restoranima zdrave hrane, na kupovinu sportske opreme i suplemenata, lekarske i nutricionističke preglede i još mnogo toga drugog.

Pogodnosti za kompanije


Pružite svojim zaposlenima mogućnost rekreacije i unapredite svoje poslovanje po specijalnim pogodnostima.