Koji je vaš motiv za mršavljenje?


Mnogima od vas je cilj da smršaju. Motivi su razičiti, ali je činjenica da najviše mlađu populaciju muči estetika, zbog koje se dosta gubi samopouzdanje. To je definitivno nešto čime se treba pozabaviti i rešiti.

Obično je fokus samo na gubljenju kilograma. Stalno se merite i samo čekate da se ceo taj proces završi. Ali, šta se zaista dešava kada vaga pokaže kilažu koju ste zadali sebi kada “ostvarite” zadati cilj?

Konačan cilj svega jeste da se fokusirate na to šta svakoga dana možete učiniti da trening i zdrava ishrana postanu deo vas i vašeg načina života, a ne sredstvo za mršavljenje. Kilograme ćete svakako izgubiti, ali način na koji ostvarujete taj cilj pravi ogromnu razliku.

Vaga je ta koja pokazuje samo brojke. Ali vremenom i kada dođete do tog broja koji želite, onda ćete shvatiti da to nije neko merilo. Ogledalo je to koje treba da pokazuje da li je to izgled koji vi želite. Da li ste dovoljno zategnuti na nekom delu tela ili treba još da poradite na njemu? Da li ste dovoljno oblikovali željenu regiju? Da li ste povećali mišićnu masu? To su samo delovi posmatrani sa fizičkog aspekta. Ono što je mnogo bitnije jeste samopouzdanje, vera u sebe da možete da napravite promenu i pobedite sebe. Takođe, vremenom stičete bolju organizaciju u svakodnevnom životu, što doprinosi svim ostalim aspektima života.

 

Ono što svima predstavlja najveći problem je kako početi?

 

Najbolji način je da zapišete koji su vaši koraci do zdravog života. Kako planirate da ostvarite vaš cilj? Šta ćete spremati za obroke tokom dana?

Da li ste pronašli restoran sa zdravom hranom u blizini vašeg posla ili ćete spremati uveče obrok kako biste ga ujutru poneli?

Počnite od malih stvari i promena. Verujte da ćete jako brzo ostvariti velike stvari i videti ogromnu razliku. Uvek gledajte kako možete sebe da poboljšate i uživajte kroz svaki proces. Budite najbolja verzija sebe!


Tekst je autorski i kreiran od strane naših brend ambasadora Marka Spasojevića i Višnje Pešić.

Za više detalja i pitanja, možete ih zapratiti na Instagram profilima:

Marko Spasojević: marko_spasojevic

Višnja Pešić: visnja_pesic

Za više fitness inspiracije posetite njihov zvaničan sajt: https://www.fitnesssrbija.net/


Jedna članarina, neograničene mogućnosti


FitPass vam omogućava pristup sportskim centrima, teretanama, bazenima. Isprobajte jogu, ples, kuglanje i mnoge druge discipline po ceni od samo jedne mesečne članarine.

Pretražite objekte iz našeg sistema


Pronađite objekat u blizini posla, kuće ili fakulteta.

Popusti


Olakšajte sebi vođenje zdravog života! Uz FitPass članarine ostvarujete mnogobrojne popuste u restoranima zdrave hrane, na kupovinu sportske opreme i suplemenata, lekarske i nutricionističke preglede i još mnogo toga drugog.

Pogodnosti za kompanije


Pružite svojim zaposlenima mogućnost rekreacije i unapredite svoje poslovanje po specijalnim pogodnostima.