Da li postoje najbrži, a kvalitetni načini za mršavljenje?


Svako od vas želi da smrša u jednom određenom vremenskom periodu, većinom pred leto ili neki vama bitan događaj. Samim tim, uvek je vreme problem jer ga ima malo, pa se uvek biraju „najbrži“ načini da se dođe do rezultata. Najčešći slučajevi su nezdrave dijete koje vas izgladnjuju i kardio treninzi što podrazumeva trčanje na trakama ili napolju u što većoj meri, vožnja bicikla ili bilo kakav vid treninga od koga se dosta znojite. Svi ti načini su jako pogrešni, i nikada nećete postići željeni efekat, ili će on biti samo prividan dok se kilogrami ponovo ne vrate za veoma kratak period.

Znojenje je prirodan mehanizam tela kako bi se hladilo, kada vam je vrućina, kada ste fizički aktivni, ili u nekim situacijama kada vam je neprijatno ili ste pod stresom. Prilikom znojenja otpuštaju se voda i elektroliti kroz telo, i taj proces se naziva gubitak vode iz organizma. Međutim, ta voda se vraća u vaš organizam onog trenutka kada počnete ponovo da unosite vodu u sebe. Zato mnogi sportisti pre takmičenja kada treba da gube kilograme, ako im fali još malo da izgube na težini da bi bili tačni na vagi, izbacuju vodu iz sebe, i tako postižu trenutan pad težine.

Bez obzira na to što znojenjem nećete postići dugoročnije rešenje po pitanju viška kilograma, dodatna toplina tela tokom fizičke aktivnosti nije na odmet. Možete da poboljšate metabolizam, tj da povećate stopu po kojoj vaše telo troši kalorije kao i povećanje broja potrošenih kalorija.

 

,,Nemojte se podvrgavati raznim nezdravim dijetama i raditi samo kardio treninge. Balans je uvek najbolja opcija kako i za vaš izgled tako i za vaše zdravlje.ʼʼ

 

Da biste gubili kilograme neophodno je da budete u kalorijskom deficitu, i to je najbolji način da ostvarite svoj cilj. Proces je malo duži, ali je pritom dosta zdraviji i dugoročniji, samim tim vam neke stvari prelaze u naviku i ceo taj proces vremenom postaje lakši. Čim primetite prave rezultate, nećete se vraćati na staro kao što bi radili sa rigoroznim dijetama koje jedva čekate da se završe. Ne postižete takozvani „jo-jo“ efekat, i bićete dosta raspoloženiji, i zadovoljniji sobom.

Zato se nemojte podvrgavati raznim nezdravim dijetama i raditi samo kardio treninge. Budite umereni u svemu. To znači da budete umereni u hrani (unosite onoliko koliko vam je zaista potrebno kalorija u toku dana), umereni u treningu (bilo bi dobro ako imate mogućnost vežbanja sa težinama, jer ćete zajedno sa gubljenjem kilograma održavati liniju i zatezati se) i pijte dosta tečnosti koja će vam pomoći da ne dođe do dehidratacije i samim tim hidrirate svoje telo i kožu. Balans je uvek najbolja opcija kako i za vaš izgled tako i za vaše zdravlje.


Tekst je autorski i kreiran od strane naših brend ambasadora Marka Spasojevića i Višnje Pešić.

Za više detalja i pitanja, možete ih zapratiti na Instagram profilima:

Marko Spasojević: marko_spasojevic

Višnja Pešić: visnja_pesic

Za više fitness inspiracije posetite njihov zvaničan sajt: https://www.fitnesssrbija.net/


Jedna članarina, neograničene mogućnosti


FitPass vam omogućava pristup sportskim centrima, teretanama, bazenima. Isprobajte jogu, ples, kuglanje i mnoge druge discipline po ceni od samo jedne mesečne članarine.

Pretražite objekte iz našeg sistema


Pronađite objekat u blizini posla, kuće ili fakulteta.

Popusti


Olakšajte sebi vođenje zdravog života! Uz FitPass članarine ostvarujete mnogobrojne popuste u restoranima zdrave hrane, na kupovinu sportske opreme i suplemenata, lekarske i nutricionističke preglede i još mnogo toga drugog.

Pogodnosti za kompanije


Pružite svojim zaposlenima mogućnost rekreacije i unapredite svoje poslovanje po specijalnim pogodnostima.