Treneri savetuju: Začinite vašu fitnes svakodnevicu ovim sastojkom


Doći do zacrtanih ciljeva u vežbanju je dug i vrlo često zahtevan put, ali kada vidite progres i na kraju cilj, sve je mnogo lepše i lakše. Pravi primer takve izbalansirane odluke jeste i naša brend ambasadorka, Aleksandra Saška Ilić, fitnes vlogerka i instruktorka individualnih i grupnih programa u Fitnes centru La Strada.

,,Fizička aktivnost je sastavni deo mog posla, nešto sa čim dan počinje i završava se. S obzirom na to da držim grupne treninge pilatesa, aerobika i power body-ja, skoro svakodnevno odradim trening sa mojom grupom i pored toga još jedan, moj samostalni trening za određenu grupu mišićaʼʼ, ističe Saška. Kako bi sve bezbedno ispratila, bez narušavanja zdravlja, svakodnevno se drži devize da je adekvatno izbalansirana ishrana nešto što se apsolutno podrazumeva u njenoj fitnes rutini. Suplementacija, takođe.

 

,,Period dana u kojem ste najproduktivniji je definitivno jutro, što je idealno za trening kojim se pokreće metabolizam, koncentracija i reguliše se rad endokrinog sistema.ʼʼ

 

Kako smatra, period u toku kada ste najproduktivniji i kada ćete postići najbolje rezultate na treningu jesu prepodnevni časovi. Fizičkom aktivnošću u jutarnjim časovima pokreće se metabolizam, pospešuje se koncentracija, reguliše se rad endokrinog sistema, srčani ritam i tako dalje. Nasuprot tome, večernji trening može imati suprotan efekat zbog hormona koji se tada luče u telu, pa vrlo često mogu da poremete ritam sna, što za sobom povlači mnoge druge stvari. Saškini treninzi su i ujutro i uveče, pa je razlika zaista primetna.

Zaključak: Na kraju, Saška naglašava činjenicu da kako biste dobro funkcionisali u životu i održali svoje zdravlje, potrebni su vam fizička aktivnost, pravilna ishrana, kvalitetan san, što manje stresa i ljubav. 🙂


Tekst je autorski i kreiran od strane naše brend ambasadorke, Aleksandre Saške Ilić.

Za više fitnes inspiracije, možete je zapratiti na Instagram profilu ili YouTube kanalu.


Jedna članarina, neograničene mogućnosti


FitPass vam omogućava pristup sportskim centrima, teretanama, bazenima. Isprobajte jogu, ples, kuglanje i mnoge druge discipline po ceni od samo jedne mesečne članarine.

Pretražite objekte iz našeg sistema


Pronađite objekat u blizini posla, kuće ili fakulteta.

Popusti


Olakšajte sebi vođenje zdravog života! Uz FitPass članarine ostvarujete mnogobrojne popuste u restoranima zdrave hrane, na kupovinu sportske opreme i suplemenata, lekarske i nutricionističke preglede i još mnogo toga drugog.

Pogodnosti za kompanije


Pružite svojim zaposlenima mogućnost rekreacije i unapredite svoje poslovanje po specijalnim pogodnostima.