Trčanje po kiši

Trčanje po kiši? Saveti za Siguran i Efikasan Trening


Iskusni će vam na ovo pitanje odgovoriti, da se trčanja po kiši ne treba libiti. Samo se treba dobro opremiti.

Trčanje po kiši se u mnogo čemu razlikuje od trčanja po suvom vremenu. No, to ne treba da vas sputava da se prepustite svojoj omiljenoj aktivnosti i održite aktivan način života. Predstavljamo vam 8 saveta za sigurno i efektivno trčanje po kišnom vremenu!

Trčanje po kiši: Saveti koji se treba pridržavati

Birajte manje prometne ulice ili šetališta

Kako je smanjena vidljivost, pametno je izbeći prometne ulice i šetališta kako ne biste udarili u nekoga, ili još gore – neko u vas. Kada je trčanje po kiši u pitanju, fokus treba da je na izbegavanju bara i klizavih stvari koje mogu dovesti do povreda, a ne i ljudi ili kola.

Obucite opremu koja reflektuje svetlost (neonski prsluci i druga obeležja na garderobi)

Ako je napolju tmurno i pada kiša, vidljvost i nije na zavidnom nivou. Zato će vam ovakva oprema pomoći da budete uočljiviji vozačima ili drugima koji trče.

Obucite se slojevito!

Obavezno obucite nešto što ne propušta vetar i kišu. Postoji sportska oprema posebno namenjena za ovakve uslove, tj. koja je napravljena od materijala otpornih na vlagu.

Takođe ako nosite šorts dok trčite, obucite još jedan ispod napravljen takođe od materijala koji ne propušta vlagu i vetar. Osim što će sprečiti da budete mokri, očuvaće i vašu telesnu temperaturu.

Zaštita za glavu nije neophodna, ali će kačket dobro doći kako bi sprečio da vam kiša pada direktno u oči.

Zaštitite dobro elektroniku koju nosite sa sobom!

Sportska oprema za trčanje uglavnom ima unutrašnje dzepove koji su namenjeni da unutra stavite Vaš Ipod ili bilo šta drugo od elektronike što nosite sa sobom dok trčite. Bićete sigurni da kiša neće doći u kontakt sa njima.

Proverite obuću!

Vrlo pažljivo odaberite obuću koju ćete nositi prilikom trčanja po kiši. Ako imamo u vidu da je napolju kišno i klizavo, obuća ne sme imati skroz ravan đon. Birajte patike koje imaju izraženije brazde, ili koje su specijalno namenjene za trčanje u ekstremnim uslovima.

Takođe savetujemo da izaberete obuću koja je vodootporna.

Pazite gde gazite!

Mokra podloga lako može sakriti kamen, krpu ili drugi predmet koji vas može povrediti, a i na koji se možete okliznuti! Pazite na svoj korak, a brže treninge radite samo na ravnoj i dobro poznatoj podlozi.

Obratite pažnju na vetar!

Ako je napolju previše vetrovito, savetujemo da trčanje odložite ili da barem sačekate da se vetar malo stiša. Trčanje po vetru može biti nebezbedno, samim tim što se ljudsko telo po ekstremnom vetru mnogo brže hladi.

Brzo trčanje?

Želite agresivniji trening? Želite brzo da trčite, a napolju pada kiša? U ovom slučaju savetujemo odlazak u teretanu ili bavljenje nekim drugim sportom koji volite. Ukoliko ste se odlučili na agresivnije trčanje, po kišnom, klizavom terenu nije najsigurnije i iziskuje veći fizički napor. Budite oprezni možete povrediti i urgoziti ligamente.

U našoj ponudi pronađite sportske objekte gde možete odraditi trening ili trčati na traci dok kiša ne stane!


Jedna članarina, neograničene mogućnosti


FitPass vam omogućava pristup sportskim centrima, teretanama, bazenima. Isprobajte jogu, ples, kuglanje i mnoge druge discipline po ceni od samo jedne mesečne članarine.

Pretražite objekte iz našeg sistema


Pronađite objekat u blizini posla, kuće ili fakulteta.

Popusti


Olakšajte sebi vođenje zdravog života! Uz FitPass članarine ostvarujete mnogobrojne popuste u restoranima zdrave hrane, na kupovinu sportske opreme i suplemenata, lekarske i nutricionističke preglede i još mnogo toga drugog.

Pogodnosti za kompanije


Pružite svojim zaposlenima mogućnost rekreacije i unapredite svoje poslovanje po specijalnim pogodnostima.