Univerzalna dijeta prilagođena svakom tipu osobe


Da li ste ikada imali iskustva sa dijetama?
Mnogobrojni saveti, planovi ishrane i treninga, svakakvi trikovi, sve su to neizostavni delovi sveke od njih. Sta ste postizali primanjivanjem istih?

Večiti jo-jo efekat je postao glavni neprijatelj svih dijeta, jer nakon uloženog truda i rada, odricanja i žrtvovanja, izgubljeni kilogrami se vrate. Neretko se vrati i koji kilogram preko.

“ Daj čoveku ribu – on će je pojesti za dan. Nauči čoveka da peca i biće sit ceo život.”

Lako je isplanirati jelovnik za svaki dan i odrediti hranu koje ćete jesti u okviru trajanja dijete. Ali šta se dešava kada završite sa njom?
Ukoliko želite da zadržite stečenu kilažu morate da nastavite da se hranite zdravo.

Predstavljamo vam “dijetu za svakoga”. Ona zapravo i nije “dijeta” u klasičnom smislu jer ne zahteva nikakvo odricanje ili striktan režim ishrane, već vas “samo” uči da se hranite i živite zdravo.

  • Jedite na svaka 3-4 sataCorner Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/corner-editor
    Stabilno snabdevanje hranom čini vas punim energije tokom čitavog dana i ubrzava vaš metabolizam. Uzimajte manje obroke kako bi izbegli preterani unos kalorija odjednom.
  • Uvek doručkujte
    Aktivirajte vaš metabolizam čim ustanete i time ćete regulisati nivo šećera u krvi. Zaustavite potrebu za slatkišima pre nego što je i počela!
  • Što više sveže i sirove hrane
    Konzumiranje svežeg, sirovog voća i povrća je najbolji način da
    unesete sve hranljive materije koje one pružaju. Možda niste znali da svakom termičkom obradom gubite veliki deo njihovih nutritivnih vrednosti? Jedite ih sveže i birajte što šarenije.
     
  • Birajte protein iz različitih izvora
    Životinjski proizvodi sadrže visok nivo zasićenih masti. Malo mesa je u redu, ali često konzumiranje u velikim količinama može ozbiljno da našteti vašem srcu.
    Uzimanjem proteina iz izvora poput nemasnih mlečnih proizvoda ili orašastih plodova ćete dobiti istu količinu proteina, ali sa zdravim, nezasićenim mastima koje su zapravo dobre za vaše srce i sveukupno zdravlje. 
  • Izaberite prave  žitarice
    Neophodno je uCorner Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/corner-editornositi ugljene hidrate, pogotovo na početku dana, ali se pobrinite da unosite neobrađena, cela zrna. Obrađivanjem žitarica gubite ono najbolje iz njih – vlakna, vitamine i minerale. Izaberite hleb i testenine koji su napravljeni od celog zrna žitarica, kao i integralni pirinač.
     
  • Izbegavajte šećer
    Šećer je najveći neprijatelj vašeg tela. Ne samo da je glavni krivac vaše prekomerne telesne težine, već iz vašeg tela izvlači sve korisne materije. Ne sadrži ni jedan vitamin niti mineral, ali uzrokuje gubitak hroma, kalcijuma, fosfora i gvožđa. Takođe će poremetiti nivo šećera u krvi, a sve češće dovodi i do dijabetesa.

    Izbegavajte ga u potpunosti ili kao alternativu iskoristite prirodni šećer koga najviše ima u voću. 
  • Ne zaboravite tečnosti
    Unosite puno vode u toku dana kako biste istopili masti, poboljšali energiju, hidrirali se i smanjili osećaj gladi. (Pogledajte koji su znakovi dehidratacije i njihovi simptomi)

Corner Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/corner-editor


Jedna članarina, neograničene mogućnosti


FitPass vam omogućava pristup sportskim centrima, teretanama, bazenima. Isprobajte jogu, ples, kuglanje i mnoge druge discipline po ceni od samo jedne mesečne članarine.

Pretražite objekte iz našeg sistema


Pronađite objekat u blizini posla, kuće ili fakulteta.

Popusti


Olakšajte sebi vođenje zdravog života! Uz FitPass članarine ostvarujete mnogobrojne popuste u restoranima zdrave hrane, na kupovinu sportske opreme i suplemenata, lekarske i nutricionističke preglede i još mnogo toga drugog.

Pogodnosti za kompanije


Pružite svojim zaposlenima mogućnost rekreacije i unapredite svoje poslovanje po specijalnim pogodnostima.