Prirodno Ceđeni Sokovi

Prirodno Ceđeni Sokovi (Prednosti i Recepti)


Ukoliko se pravilno i racionalno koriste, prirodno ceđeni sokovi  predstavljaju bogat izvor vitamina i minerala. Jedna od najvećih prednosti ceđenih sokova je brzo apsorbovanje hranljivih materija bez opterećivanja probavnog sistema. Odvojite par minuta, uzmite svoje omiljeno voće i povrće i napravite savršeni miks koji će popraviti raspoloženje i unaprediti vaše zdravlje! 

Prirodno ceđeni sokovi  imaju višestruko delovanje na organizam: jabuka, limun, grejpfrut i brusnica – čiste organizam; celer, krastavac, lubenica i breskva – služe kao diuretici za izbacivanje viška vode iz organizma; brusnica i borovnica služe pomažu kod urinarnih infekcija, dok se luk zbog svoje jačine ne cedi ceo, ali služi kao dodatak koji će pomoći prilikom prehlada, infekcija i bakterija.

Pročitajte prednosti sveže ceđenih sokova od voća i povrća i njihov uticaj na organizam, kao i recepte i kombinacije koje možete napraviti sami kako bi unaprediti svoje zdravlje i popravili raspoloženje.

Prirodno Ceđeni Sokovi

Prednosti Ceđenih Sokova i Recepti

Pojedino voće i povrće imaju specifičan ukus koji mnogo ljudi ne voli, zbog čega ih i ne konzumira u svojoj svakodnevnoj ishrani. Da bi se obezbedio preporučeni unos hranljivih vrednosti preporučuju se ceđeni sokovi u kombinaciji omiljenog voća sa manje omiljenim povrćem.

Prirodno Ceđeni Sokovi

Detoksikacija Organizma 

Voće i povrće su bogat izvor vitamina i minerala koji čiste organizam. Kombinujte jabuke, limun, jagode, breskve, brusnice, lubenicu i krastavac po ličnoj volji kako biste uspešno izvršili detoksikaciju i nahrani svoj organizam.

Recept: Isecite jedan štapić celera i 300gr šargarepe, dodajte komadiće grejpfruta i zajedno stavite u blender dok se sastojci ne sjedine.

Cirkulacija 

Sokovi od tamnozelenog lišća (sirovi spanać, zelena salata, krastavac) kombinujte sa svežim voćem (banane, grejpfrut, limun) i napravite savršen miks koji će unaprediti zdravlje, pospešiti cirkulaciju, ali i pomoći sagorevanje masnih naslaga.

Recept: 50gr sirovog spanaća dodajte iseckanoj cvekli i šargarepi i stavite u blender. Dodajte malo soka od ceđene pomorandže i miksujte dok ne dobijete kompaktnu smesu.

Plodnost i Potencija 

U prvom tromesečju se trudnicama preporučuje povećan unos folne kiseline koja se krije u tamnozelenom lisnatom povrću i citrusnom voću. Za dobru potenciju, muškarcima se preporučuje kombinacija koštunjavog voća i semenki, dok se starijima preporučuje đumbir u kombinaciji sa cinkom.

Recept: Iseckajte pola ananasa i jednu mladu šargarepu, dodajte 25gr isečenog korena đumbira i zajedno ih izmiksajte u blenderu dok se ne sjedine.

Respiratorni Sistem

Konzumiranjem jedne jabuke dnevno, u celom obliku ili u vidu soka, preventivno će uticati na nastanak bolesti, ali će pomoći prilikom prehlada i virusa koji zahvataju respiratorni sistem. Ukoliko dodate malo luka pomoći ćete suzbijanje bakterija i infekcija.

Recept: Isecite mešanu zelenu salatu, krastavac, jabuku, 75gr sirovog spanaća, malo rotkvice i parče svežeg crnog luka, stavite sve u blender i dodajte malo vode ukoliko je potrebno. Izmiksujte dok ne dobijete kompaktnu smesu.

Recepti koji Popravljaju Raspoloženje Prirodno Ceđeni Sokovi

  • Umor
    U sokovnik stavite šargarepu, cveklu, zelenu jabuku, limun i par listova sirovog spanaća. Iscedite i dobijeni sok popijte odmah kako bi povratili energiju i započeli svoj dan puni elana.
  • Nervoza
    Ukoliko imate problema i ne možete da se koncentrišete napravite sok od celera, nara i šargapere. Slatkasti ukus imaće umirujuće i okrepljujuće dejstvo.
  • Prehlada
    Lekovito dejstvo đumbira i belog luka su poznati širom sveta. Pomešajte očišćeni koren đumbira sa malo belog luka, dodajte ananas i šargarepu i dobićete vitaminsku bombu koja će poboljšati rad imunog sistema i omogućiti brži oporavak od virusa.
  • Depresija 
    Kombinacija jabuke, cvekle, spanaća i šargarepe će popraviti raspoloženje i pomoći vam da prebrodite težak period kroz koji prolazite.
  • Stres
    Čeka vas težak ispit? Banana će vas zasiti, dati energiju, poboljšati raspoloženje, a u kombinaciji sa jagodom i kruškom će vas opustiti i poboljšati raspoloženje.
  • Glavobolja 
    Migrene i bolovi umeju da pokvare ceo dan! Zašto biste trpeli bol, ako na prirodan način možete da ga umanjite ili učinite da potpuno nestane? Iscedite krastavac, jabuku, kelj, parče đumbira i celer i uživajte u danu bez bola!

Uz FitPass karticu ostvarujete popust u raznim juice barovima: Vitaminche, Detox Kuhinjica, Frutify u Beogradu i u Juice Point juice baru u Nišu! 


Jedna članarina, neograničene mogućnosti


FitPass vam omogućava pristup sportskim centrima, teretanama, bazenima. Isprobajte jogu, ples, kuglanje i mnoge druge discipline po ceni od samo jedne mesečne članarine.

Pretražite objekte iz našeg sistema


Pronađite objekat u blizini posla, kuće ili fakulteta.

Popusti


Olakšajte sebi vođenje zdravog života! Uz FitPass članarine ostvarujete mnogobrojne popuste u restoranima zdrave hrane, na kupovinu sportske opreme i suplemenata, lekarske i nutricionističke preglede i još mnogo toga drugog.

Pogodnosti za kompanije


Pružite svojim zaposlenima mogućnost rekreacije i unapredite svoje poslovanje po specijalnim pogodnostima.