Najbolje fitnes aplikacije u 2018. godini


Sve je mnogo lakše ukoliko ste motivisani i disciplinovani po pitanju vežbanja. Takođe, ukoliko vam je jednostavnije da pored trenera u omiljenom sportskom objektu imate još nekog ili nešto ko će vam pružati podršku u procesu treniranja, rešenje svakako postoji. Dobra vest je ta da sa vašom FitPass karticom možete birati između 650 fitnes centara u kojima imate priliku da radite na sebi. To može biti objekat blizu vašeg mesta stanovanja ili pak radnog mesta. Izbor je na vama.

 

Zašto fitnes aplikacije?

 

I te kako smo svesni činjenice da vežbanje predstavlja must have stavku u svakodnevnim životnim obrascima svakog pojedinca. Nemojte se slepo držati za izgovore koji uključuju “nemam vremena”, “mrzi me”, “šta će mi to?” i slično. Naučno je dokazano da svaka prepreka koja se tiče neodlazaka na treninge se tiče onoga što je u vašoj glavi. Samo prazni i nedovoljno argumentovani izgovori (osim onih koji se tiču ozbiljnih zdravstvenih stanja koja vas sprečavaju da treniraju) su upravo to – prazni. Sve je u vašem načinu razmišljanja i da li ste dovoljno motivacije i navike za vežbanjem ubacili u svoju dnevnu rutinu. Nikakve preče obaveze i loši vremenski uslovi vas ne sprečavaju da posetite vaš omiljeni sportski objekat. Na početku uvek postavite konkretan, merljiv cilj zašto želite da trenirate. Bilo da je to oblikovanje tela, povećanje ukupne kondicije ili redukcija prekomerne težine – morate imati nešto što će vas vući da stanete/sednete na spravu i krenete. Ukoliko pak fizički ne možete da stignete do teretane, godinama unazad napravljene su sjajne android iPhone aplikacija koje će vas usmeriti, pomoći i olakšati odluku koja se tiče motivacije za vežbanjem. Zapravo, ove aplikacije su u funkciji ličnog, fitnes savetnika koji će vas u zavisnosti od toga u kom vremenskom periodu ga ’’angažujete’’ pomoći da vežbate. Kako? Prilično jednostavno. Bitno je da u moru aplikacija, pronađete onu koja vama najviše odgovara. U nastavku vam nudimo najbolje (prema ocenama develop i fitnes stručnjaka) fitnes aplikacije u 2018. godini koje su prevashodno i besplatne, a koje će vas angažovati za proces treniranja.

 

Koje su to aplikacije?

 

#1 Daily Cardio Workout

 

Aplikacija dostupna na obe platforme – android i iOS. Fantastična, besplatna aplikacija koja povezuje sve ljubitelje kardio programa. Sa najvišim ocenama i komentarima, skroz je prilagođena vašim potrebama i stanju kondicije. Prilično je jednostavna za korišćenje. Kako? Podstiče vas da sami odredite vremensku odrednicu, odnosno minutažu koju ćete izdvojiti za vežbanje. Bilo da je to minut, dva minuta, pet, deset – bitno je da ne preskačete dane za vežbanje, a na vama je da definišete koliko možete. Ponuđeno je 6 kardio programa: programi namenjeni samo trbušnjacima, mišićima zadnjice, mišićima nogu, leđnim mišićima, joga vežbama, kao i samo trčanju i kompletnom telesnom zagrevanju. Podsetimo se da je za izvođenje bilo koje zahtevnije vežbe, neophodno zagrevanje tela, odnosno podizanje temperature, kako bi se mišići pripremili za veći napor. Na taj način, sprečavate telo od kasnijih eventualnih povreda, zapaljenja ili istegnuća. Vežbe su prikazane u formi videa, sa instruktorom koji izvodi vežbe, gde imate mogućnost da pauzirate snimak ili ga vratite na početak. Praćenje vašeg napretka je nešto što se podrazumeva u aplikacijama ovakvog tipa, ali Daily Cardio Workout je personalizovala taj pristup i svakom korisniku upotpunila lepo iskustvo vežbanja. Probajte, verujemo da će vam se svideti.

 

#2 Runtastic Running Distance & Fitness Tracker

 

Jedna od najviše ocenjenih fitnes aplikacija u 2018. godini. Namenjena je svima koji vole da vežbaju danju. Za sve velike zaljubljenike u statistiku, ova aplikacija pruža detaljan uvid u vaše trenutne rezultate, zacrtane ciljeve i velike mogućnosti. Funkcioniše po principu koriščenja vaše GPS navigacije koja prati vaše vreme namenjeno trčanju, džogiranju, vožnji bicikla i laganoj šetnji. Nakon završetka vežbi, ova aplikacija na osnovu prikupljenih informacija kreira posebne tabele i jednostavne grafikone koji vam ukazuju na vaš dostignu napredak. Ono što korisnici posebno izdvajaju kao final touch jesu takozvane glasovne, motivacione poruke ili usklici u vidu prepoznatljivih fraza: ’’Bravo’’, ’’Samo tako nastavi’’ i slično. Svakako je i besplatna. Zašto je ne biste uostalom i probali?

 

#3 Google Fit

 

Na spomen Google platforme, jasno Vam je da ovakvi proizvodi moraju biti sinonim kvaliteta. Naime, ova aplikacija se krajem 2017. godina probila na fitnes tržište i jedna je od najviše korišćenih. Zašto? Jer je prilično jednostavna za korišćenje, nema previše opcija koje zamaraju i komplikuju samo korišćenje aplikacije. Namenjena je prevashodno fitnes početnicima koji imaju za cilj ili da postepeno ulaze u svet sporta, rekreativno se baveći nekom sportskom disciplinom ili su to oni zaljubljenici koji žele da redovno održavaju svoje telo u formi. Dizajnirana je na taj način da je prilagođena srpskom jeziku. Usmerena je na definisanje cilja koji želite da postignete, sa akcentom da u nekom vremenskom periodu zaista ostvarite ono što ste i zamislili. Verujemo da nećete pogrešiti u odabiru ove aplikacije, zar ne?

 

#4 Map My Fitness Workout Trainer

 

Sjajna aplikacija koja je među najviše korišćenim u online fitnes zajednici. Besplatna za obe platforme, zapravo objedinjuje preko 600 sportskih aktivnosti koje uključuju trčanje, biciklizam, šetanje i brzo hodanje, vežbe u teretani, krosfit trening namenjen kako početnicima tako i dugogodišnjim vežbačima, jogu i tako dalje. Funkcioniše po principu korišćenja GPS navigacije koja prati vaše vežbačke aktivnosti, procenjuje koje su najbolje za vašu kondiciju i konstantno meri rezultate. Takođe, dodatan bonus ove aplikacije jeste što u okviru nje imate svog online nutricionistu koji će vas usmeriti po pitanju najboljeg režima ishrane u zavisnosti od vaše krvne grupe, metabolizma, kilaže i ostalih bitnih faktora. Ukoliko pronađete vašu omiljenu rutu za vežbanje, preko ove aplikacije možete je sačuvati i kasnije je ponovo aktivirati. Izuzetno odlična stavka u vašem mobilnom uređaju, zar ne?

 

#5 Nike Training Club – Workouts & Fitness Plans

 

Ova aplikacija je po svim parametrima jedna od najboljih fitnes aplikacija koja je u potpunosti besplatna i ne sadrži oglase niti dodatne premijum kupovine, za dalje ’’otključavanje’’ viših nivoa vežbi. Ova aplikacija se često preporučuje lepšem poslu, jer sadrži preko 100 vežbi namenjenim samo oblikovanju tela. Te vežbe su fokusirane na sve mišiće ruku, stomaka, nogu, leđa i ostalih delova. Takođe, GPS funkcijom, prati se vaš napredak u ostalim sportskim disciplinama, popust košarke, veslanja, plivanja i džogiranja ukoliko se pripremate za trke sa velikim rastojanjem, a ujedno ste i veliki ljubitelj trčanja. Ono što se navodi kao velika prednost ove aplikacije jeste mogućnost gledanja video vežbi preko TV prijemnika, a sve ovo je izvodljivo putem HDMI kabla ili Chromecast podrške. Vredi probati, zar ne?

 

Svaki početak je težak. Pogotovo ako ste početnik u vežbanju. Ukoliko još niste spremni da konstantno posećujete teretanu, ove prilično jednostavne fitnes aplikacije su pravo rešenje za vas. Na prvom mestu motivisaće vas da se posvetite sebi, svom mentalnom i fizičkom zdravlju. Nateraće vas da pomerate granice i saznate šta je ono što vam prija i u čemu se dobro osećate. A FitPass je tu da vam u svakom momentu pruži neophodnu podršku.


Jedna članarina, neograničene mogućnosti


FitPass vam omogućava pristup sportskim centrima, teretanama, bazenima. Isprobajte jogu, ples, kuglanje i mnoge druge discipline po ceni od samo jedne mesečne članarine.

Pretražite objekte iz našeg sistema


Pronađite objekat u blizini posla, kuće ili fakulteta.

Popusti


Olakšajte sebi vođenje zdravog života! Uz FitPass članarine ostvarujete mnogobrojne popuste u restoranima zdrave hrane, na kupovinu sportske opreme i suplemenata, lekarske i nutricionističke preglede i još mnogo toga drugog.

Pogodnosti za kompanije


Pružite svojim zaposlenima mogućnost rekreacije i unapredite svoje poslovanje po specijalnim pogodnostima.