Zašto su podkasti postali nezamenljivi u fitnes zajednici?


Trendovi u fitnes i bodibilding zajednici se brzo menjaju, jer se istovremeno menjaju navike i potrebe samih vežbača. Pa tako, ukoliko ne pronalazite vreme za treniranje u svom omiljenom fitnes centru, na raspolaganju vam stoje izuzetno korisne fitnes aplikacije, sa kojima, ukoliko imate dovoljno motivacije i discipline možete postići izvanredne rezultate. Ove aplikacije su u funkciji ličnog, fitnes savetnika koji će vas u zavisnosti od toga u kom vremenskom periodu ga ’’angažujete’’ pomoći da vežbate. Međutim, na scenu su stupili takozvani fitnes podkasti koji su jedinstveni po tome što vam omogućavaju multitasking. Podkast možete slušati dok ste u teretani, dok čekate u redu u prodavnici, dok odmarate, šetate psa ili ste na putovanju. On sadrži audio ili video zapis, koji možete slušati i gledati u svakom momentu (ukoliko se on već nalazi na vašem mobilnom uređaju). U nastavku teksta ćemo vam predstaviti fitnes podkaste koji obuhvataju teme iz zdravog života, a verujemo da će vam biti dodatna motivacija tokom vežbanja. Samo bismo napomenuli da ove sadržaje preporučuju i brojni fitnes stručnjaci koji su već imali pozitivna iskustva sa njima.

 

Podkasti koji vam preporučujemo iz sfere nutricionizma:

 

#1 Dishing Up nutrition

 

Odličan podkast u smislu preglednosti i jednostavnosti. Dostupan je na obe platforme mobilnih uređaja, pogotovo što je njegov sadržaj besplatan. Na jednom mestu su se udružili licecirani nutricionisti kako bi se uhvatili u koštac sa nekim od najvećih pitanja u sferi ishrane. Hrana se na ovaj način posmatra kao lek za svaku boljku, pa čak i za podizanje energije i raspoloženja. Epizode u proseku traju oko 40 minuta, što je odlično za uparivanje sa treningom ili ukoliko ste negde u putu.

 

#2 Food Psych

 

 

Ovaj izuzetno zanimljiv i estetski privlačan podkast, pokrenula je sertifikovani i već uveliko poznat nutricionista Christy Harrison, koja na nedeljnom nivou putem fantastičnih video i audio formata govori o kulturi ishrane, uključujući i poremećaje koji se mogu javiti zbog loših izbora, a sve to dokazuje putem naučnih istraživanja. Ona istovremeno odgovara i na pitanja slušalaca, a jedna epizoda traje skoro 2h, pa izdvojite slobodno vreme za njih, svakako se nećete pokajati.

 

Podkast koji vam preporučujemo kako biste saznali vesti iz sveta fitnesa:

 

#3 TEDTalks Health

 

 

Sigurno ste upoznati (ili ste već imali dodira) sa TED govorima i njihovim kvalitetnim podkastima u smislu sadržaja, produkcije i govornika. S obzirom na to da TED govori pokrivaju gotovo svaku tematiku, tako je i sa aspektom zdravog života, gde se putem audio i video zapisa objašnjavaju trendovi u medicini, ishrani i fitnesu. Svakako nemojte propustiti ove, već dokazano dobre podkaste.

 

Podkast koji preporučujemo svim ljubiteljima trčanja:

 

#4 Ali on the Run

 

 

Već je odavno poznato da trčanje kao takvo podstiče dobro raspoloženje i lučenje endorfina. Bez obzira da li ste rekreativac ili profesionalni trkač, ovaj podkast je odličan jer Ali, akterka i kreatorka ovog bloga, prikazuje svakodnevni život ljubitelja trčanja, bez obzira da li su profesionalci ili ljudi iz drugih industrija. Svaka epizoda je zaimljiva i drugačija. Dužina jedne epizode varira od pola sata do dva sata, a ono što Ali izdvaja od većine jeste njen topao pristup i entuzijazam koji vas motiviše da se bavite sobom i svojim zdravljem.

 

Podkast za sve vežbače koji imaju probleme sa spavanjem:

 

#5 Sleep With Me

 

Izuzetno neobičan podkast koji sadrži audio i video snimke u vidu priča sa namerom da vas uspavaju, rasterećujući vas od loših misli i prikupljenog stresa od prethodnog dana. Domaćin ove digitalne platforme, Drew Ackerman, zbog svog umirujućeg glasa već važi za jednog od najdražih naratora fitnes zajednice. Dužina jedne epizode varira u zavisnosti od toga koliko vam je potrebno da zaspite. Probajte i javite nam utiske.

 

Podkast koji preporučujemo svim ljubiteljima joge:

 

#6 From The Heart: Conversations with Yoga Girl

 

Veliki broj korisnika je ovaj podkast ocenio najvišim ocenama, baš zbog posebnog pristupa koji ima kreatorka istog – Rachel Brathen. Ona je internacionalni učitelj joge i govornik koji otvoreno priča o mentalnom zdravlju, jogi, meditaciji, pa čak i sopstvenim borbama. Gledaoci i slušaoci koji pokušavaju da izbalansiraju porodičan i poslovni život će posebno voleti ovaj podkast, jer upravo njene jednosatne epizode govore o balansu ovih aspekata.

 

Podkast za dnevnu dozu fitnes inspiracije:

 

#7 Food Heaven Podcast

 

Nutricionisti Wendy Lopez i Jessica Jones zajednički su pokrenule podkast koji nudi zanimljiv sadržaj i činjenice o zdravom životu za koje nismo bili svesni. Naime, one intervjuišu zdravstvene stručnjake o trendovima i brojnim aktuelnim temama. Jedna epizoda traje od 15 minuta do sat vremena, a na vama je da uživate u njihovim savetima i razbijanju mitova o ishrani.

 

…a nešto malo drugačije u svetu fitnesa jeste i podkast u nastavku:

 

#8 The Dumbbells

 

 

Ovaj podkast je posebno zanimljiv. Naime, njega uređuju dva komičara koji o kondiciji i vežbanju govore na neobičan i smešan način, s ciljem da slušaoci ovakav vid motivacije shvate ozbiljno. Njihov ton i način obraćanja je neprevaziđen, pogotovo što se bave najsvežijim trendovima u ishrani, mentalnim zdravljem i brigom o sebi. Epizode mogu trajati duže i od jednog sata, pogotovo što sadrže informativne intervjue. Ovaj podkast se preporučuje tokom dužeg i napornijeg treninga snage.


Jedna članarina, neograničene mogućnosti


FitPass vam omogućava pristup sportskim centrima, teretanama, bazenima. Isprobajte jogu, ples, kuglanje i mnoge druge discipline po ceni od samo jedne mesečne članarine.

Pretražite objekte iz našeg sistema


Pronađite objekat u blizini posla, kuće ili fakulteta.

Popusti


Olakšajte sebi vođenje zdravog života! Uz FitPass članarine ostvarujete mnogobrojne popuste u restoranima zdrave hrane, na kupovinu sportske opreme i suplemenata, lekarske i nutricionističke preglede i još mnogo toga drugog.

Pogodnosti za kompanije


Pružite svojim zaposlenima mogućnost rekreacije i unapredite svoje poslovanje po specijalnim pogodnostima.