Ženski sportovi: Koji je vaš?


Slavimo žene ne jedanput godišnje, već svaki dan. Divne, jedinstvene i neprocenjive – svaka pruža doprinos na ovoj planeti i na tome smo im zahvalni. Fizička aktivnost je nešto što se u njihovim životima podrazumeva, a koja uključuje sportove u različitim oblicima. FitPass vam u nastavku preporučuje sportove u kojima su žene i te kako uspešne, a koji su ujedno planetarno popularni.

 

Tekvondo vs. pilates

 

Svetska zdravstvena organizacija je povodom obeležavanja Međunarodnog dana fizičke aktivnosti preporučila najmanje 150 minuta umerene ili intenzivne rekreacije na nedeljnom nivou, ili skoro 3h nedeljno. Objektivno posmatrajući, to je minimum minimuma koji možete uraditi za sebe i svoje zdravlje. Da li je fizička aktivnost skoro ili pak odavno deo vaše svakodnevice? Jako dugo nije postojala striktna podela, odnosno klasifikacija na muške i ženske sportove, već su se u zavisnosti od interesovanja sportista i njihove kondicije održavala nacionalna i međunarodna takmičenja. Međutim, ženski sportovi kao takvi uvek zaslužuju posebnu pažnju. Izbor određene discipline zavisi i od pola, uzrasta, kondicionog stanja, pa čak i vremenskih (ne)prilika. Za lepši pol uvek preporučujemo one standardne – plivanje, vožnja bicikla, trčanje, svakodnevna šetnja. Takođe, uvek ističemo one, već uveliko popularne (i dokazano zdrave) grupne programe: pilates, klasični, kao i moderni latino plesovi, aerobik i fitnes. Ono što ženama savetujemo da probaju, one malo nestandardne discipline: fenomenalno intenzivni krosfit (CrossFit), kik-boks i tekvondo (TaeKwonDo). Tekvondo je korejska, borilačka veština, koja godinama unazad zaslužuje veliko poštovanje. U kojoj meri je popularna, pokazuju i uspesi naše Milice Mandić na brojnim svetskim i olimpijskim takmičenjima. Štaviše, više od 70 miliona ljudi trenira ovu veštinu u preko 190 zemalja. Impresivna brojka, zar ne?

 

Srbija: ”Sedeća nacija”

 

Neosporna činjenica je ta da je za bilo koji sport (bez obzira kako se on definisao) važi glavno pravilo – sigurnost takmičara je na prvom mestu. Za žene, briga o reproduktivnom zdravlju je suštinska, pored pažnje o fizičkom i mentalnom aspektu pojedinca. Prema podacima Istraživanja zdravlja stanovništva Srbije iz 2013. godine, skoro 50% stanovnika bavilo se ili se bavi poslovima koji zahtevaju dugotrajno sedenje. Ne dozvolite sebi da se pronađete u ovoj poraznoj statistici, već izaberite vama omiljenu rekreativnu aktivnost i što je najvažnije – uživajte u njoj!

 

Trenirajte zajedno!

 

Zadovoljni zaposleni su rezultat ulaganja poslodavaca u njihovo kako neformalno obrazovanje, tako i segmente koji će ih dodatno podsticati da svoju efikasnost podignu na najviši mogući nivo. To uključuje i zajednička druženja. Timbildinzi su odavno postali podrazumevana stvar u modernom svetu, jer na brojne načine utiču na produktivnost radnika. Ukoliko odlučite da svakodnevnu monotoniju ”razbijete” nekom spotskom aktivnošću koja izlazi iz standardnih okvira, nećete pogrešiti. To možete uraditi i sa vašom FitPass karticom, koja predstavlja ulaznicu u sportski način života, gde su brojne kompanije prepoznale značaj ovog jedinstvenog koncepta u Srbiji i Bosni i Hercegovini. U FitPass sistemu možete da birate između 650 sportskih objekata, 60 disciplina (teretane, ples, joga, bazeni, tenis, pilates, grupni treninzi, spa, biciklizam, kuglanje…) u preko 25 gradova. S ciljem da zajedničke aktivnosti postanu zanimljivije, firme formiraju timove i takmiče se u dostupnim sportskim disciplinama.

 

Ukoliko niste, a želite da budete deo velike porodice zadovoljnih korisnika, sve neophodne informacije možete pronaći na sajtu, i to u delu za poslovne korisnike: https://fitpass.rs/kompanije. Takođe, za bilo kakvo pitanje ili nedoumicu, obratite se korisničkoj podršci na kontakt@fitpass.rs koja će vam odgovoriti u najkraćem roku.


Jedna članarina, neograničene mogućnosti


FitPass vam omogućava pristup sportskim centrima, teretanama, bazenima. Isprobajte jogu, ples, kuglanje i mnoge druge discipline po ceni od samo jedne mesečne članarine.

Pretražite objekte iz našeg sistema


Pronađite objekat u blizini posla, kuće ili fakulteta.

Popusti


Olakšajte sebi vođenje zdravog života! Uz FitPass članarine ostvarujete mnogobrojne popuste u restoranima zdrave hrane, na kupovinu sportske opreme i suplemenata, lekarske i nutricionističke preglede i još mnogo toga drugog.

Pogodnosti za kompanije


Pružite svojim zaposlenima mogućnost rekreacije i unapredite svoje poslovanje po specijalnim pogodnostima.