Zbog čega sportisti spadaju u grupu najproduktivnijih zaposlenih?


Zaposleni su vaš najvredniji resurs. I tu nema spora. Pogotovo ako posao koji obavljaju zahteva timski rad i veliku organizaciju rada. Zapravo, postoji korelacija između uspešnog poslovanja kompanije i zadovoljstva zaposlenih. Ono što na zapadnim tržištima sve firme (bez obzira na veličinu i delatnost) vrednuju jeste interesovanje zaposlenih za sport. Postavlja se pitanje koji su to razlozi zbog kojih sportisti spadaju u grupu najproduktivnijih zaposlenih? Odgovori se nalaze u nastavku:

 

#1 Oni su istrajni

 

Uporan i vredan radnik jednako je uspešnom radniku. Kao i u sportu, atlete su odlučni da postignu zacrtane ciljeve. Ukoliko žele da dostignu bolje performanse, sportisti će posvetiti dodatno vreme vežbanju dok ih ne poboljšaju. U korporativnom svetu, ovakvi zaposleni su neumorni u potrazi za uspehom. I takvi se najviše cene.

 

#2 Upravljanje vremenom im odlično ide od ruke

 

Mladi sportisti se od najranijih uzrasta uče da sebi postavljaju spisak prioriteta, uključujući školske, sportske i društvene aktivnosti. Zbog balansiranja rigoroznih rasporeda treninga, časova, domaćih zadataka, turnira i putovanja, ubrzo postaju profesionalci u upravljanju vremenom. Ova veština je od suštinskog značaja za produktivnost na radnom mestu. Baš zbog toga, takvi zaposleni mogu bez problema da ispune zadate rokove.

 

#3 Uče iz sopstvenih neuspeha

 

Činjenica je da niko ne voli da gubi, ali neuspeh je sastavni deo života. Konkretno sportiste, neuspeh je naučio da uče iz grešaka i na kojem mestu da traže poboljšanja. Slično kao i na radnom mestu, zaposleni se često suočavaju sa preprekama i lošom komunikacijom. Zbog toga, oni izdvajaju vreme da razmisle o tome šta je pošlo po zlu i kako to da isprave.

 

#4 Oni su odgovorni

 

Osnovna stvar koju sportisti nauče jeste da svaki član tima svoju ulogu i svaki igrač mora da doprinese kako bi tim odneo pobedu. Sportisti uvek preuzimaju odgovornost za svoje greške i obavezuju se na bolje performanse u budućnosti. U korporativnom svetu, ova osobina je ključna za izgradnju zdrave, timske kulture, čime se stvara pozitivno okruženje.

 

#5 Tim stavljaju ispred svega

 

Sportisti shvataju da ciljevi tima uvek nadmašuju individualne potrebe. Biti deo tima znači ozbiljnu posvećenost istom. Sa druge strane, u korporativnom svetu, svaki zaposleni će primera radi, ostati do kasno kako bi pomogli kolegi da ispuni rok ili će pozajmiti svoj resurs drugom sektoru da ne bi došlo do zastoja. Kada svi zaposleni ciljeve kompanije stave iznad ličnih ciljeva, organizacije napreduju. Uvek pronalaze načine da što više nauče o svojoj ulozi u timu, samoj kompaniji i industriji kako bi podigli vrednost svoje organizacije.

 

#6 Dobro podnose kritike

 

Sportisti su navikli da često budu usmeravani po pitanju ostvarivanja zadataka i dobijanja povratne informacije. Mogu prilično dobro da se nose sa privatnom i javnom kritikom koja ne utiče na njihov stav i energiju. Takve konstruktivne informacije kasnije uzimaju u obzir, i to prenose u poslovni svet.

 

Trenirajte zajedno!

 

Zadovoljni zaposleni su rezultat ulaganja poslodavaca u njihovo kako neformalno obrazovanje, tako i segmente koji će ih dodatno podsticati da svoju efikasnost podignu na najviši mogući nivo. To uključuje i zajednička druženja. Timbildinzi su odavno postali podrazumevana stvar u modernom svetu, jer na brojne načine utiču na produktivnost radnika. Ukoliko odlučite da svakodnevnu monotoniju ”razbijete” nekom spotskom aktivnošću koja izlazi iz standardnih okvira, nećete pogrešiti. To možete uraditi i sa vašom FitPass karticom, koja predstavlja ulaznicu u sportski način života, gde su brojne kompanije prepoznale značaj ovog jedinstvenog koncepta u Srbiji i Bosni i Hercegovini. U FitPass sistemu možete da birate između 650 sportskih objekata, 60 disciplina (teretane, ples, joga, bazeni, tenis, pilates, grupni treninzi, spa, biciklizam, kuglanje…) u preko 25 gradova. S ciljem da zajedničke aktivnosti postanu zanimljivije, firme formiraju timove i takmiče se u dostupnim sportskim disciplinama.

 

Ukoliko niste, a želite da budete deo velike porodice zadovoljnih korisnika, sve neophodne informacije možete pronaći na sajtu, i to u delu za poslovne korisnike: https://fitpass.rs/kompanije. Takođe, za bilo kakvo pitanje ili nedoumicu, obratite se korisničkoj podršci na kontakt@fitpass.rs koja će vam odgovoriti u najkraćem roku.


Jedna članarina, neograničene mogućnosti


FitPass vam omogućava pristup sportskim centrima, teretanama, bazenima. Isprobajte jogu, ples, kuglanje i mnoge druge discipline po ceni od samo jedne mesečne članarine.

Pretražite objekte iz našeg sistema


Pronađite objekat u blizini posla, kuće ili fakulteta.

Popusti


Olakšajte sebi vođenje zdravog života! Uz FitPass članarine ostvarujete mnogobrojne popuste u restoranima zdrave hrane, na kupovinu sportske opreme i suplemenata, lekarske i nutricionističke preglede i još mnogo toga drugog.

Pogodnosti za kompanije


Pružite svojim zaposlenima mogućnost rekreacije i unapredite svoje poslovanje po specijalnim pogodnostima.