Začinite odmor sportskim avanturama!


Da li se pridržavate one prepoznatljive, usvojene fraze ,,U zdravom telu zdrav duh’’? Kada planirate svoj godišnji odmor, da li u njega uključujete i sportske aktivnosti? U nastavku vam preporučujemo neke od najtraženijih letnjih disciplina zbog kojeg će vam odmor biti nezaboravan!

 

 

Sportovi na vodi su uvek atraktivni…

 

jer podstiču dobru zabavu, druženje i momente koji svaki odmor čine nezaboravnim. Oni zaljubljenici u zimske, ekstremne sportove su istovremeno i avanturisti koji žive za navalu adrenalina u letnjim mesecima. Pored plivanja koje je dokazano jedna od najzdravijih aktivnosti, preporučuju se i druge poput jedrenja, veslanja, skokova u vodu i danas sve popularniji – wakeboarding, windsurfing i kitesurfing. Zdravo koliko je i zabavno, plivanje je odličan način da ostanete u vitkoj formi, bez obzira da li redovno posećujete bazene ili ste ovu disciplinu rezervisali za godišnji odmor. Štaviše, stručnjaci ističu da je ono najzdravija fizička aktivnost jer utiče i na visok i na nizak krvni pritisak, pospešuje cirkulaciju, otklanja bolove u leđima, redukuje težinu, a od ostalih pogodnosti izdvajamo poboljšanje koordinacije, ravnoteže i držanja tela, oslobađanje od stresa kao i rehabilitacija manjih povreda. Aktivnost koja ne zahteva puno, ali pruža puno kako fizičkom, tako i mentalnom stanju. Odaberite sigurno okruženje, idealno društvo i uživajte u letnjim momentima. Sa druge strane, veslanje i jedrenje kada jednom probate, uvek ćete im se vraćati. Njihove unapređene verzije su zapravo adrenalinskog tipa, a ne postoji osoba koja posle wakeboarding-a, kitesurfing-a i windsurfing-a nije ostala ravnodušna. Ukoliko ste ljubitelj surfinga, kitesurfing je ekstremni sport koji podrazumeva letenje iznad talasa uz istovremeno držanje zmaja koje služi kao jedro. Na taj način, ova disciplina omogućava mnoštvo skokova i trikova na vodi zahvaljujući umerenom vetru i održavanju koordinacije samog vozača. Sa druge strane, wakeboarding i windsurfing su varijacije prethodnog sporta, jer predstavljaju neku vrstu snowboardinga na vodi i jedrenja na dasci posle kojih ste puni kondicije i pozitivne energije. Za mlade su ove aktivnosti uvek popularne, pogotovo ako ih zajedno sa svojim vršnjacima organizuju na nekim aktuelnim morskim destinacijama. Joga, pilates, odbojka i rukomet na pesku su takođe, neke od omiljenih disciplina na plaži bez obzira na godine i kondiciju u kojoj ste trenutno.

 

Kako da dane na plaži provedete kvalitetnije?

 

Da li spadate u grupu onih koji na odmoru imaju tačno isplanirano vreme? Ukoliko je odgovor odričan, napravite svoju rutinu koju ćete poštovati čak i kada vam telefoni budu bili odsečeni od poslovne sfere. Dakle, naučite da ugađate sebi (odnosno – naučite da utičete na svoje raspoloženje, jer sreća je stvar izbora), okružite se lepim stvarima, zaista se odmarajte dok ste na odmoru (ostavite telefon na miru, čak iako mejlovi ne prestaju da stižu) i odaberite neku aktivnost koju ćete iznova ponavljati (rano ustajanje, doručak u tačno vreme, čitanje, wellness, spavanje i odmaranje…). Ujutru dok ste još sanjivi uradite nekoliko čučnjeva ili izaberite desetominutno trčanje. Bez obzira da li vam je cilj na putovanju da odmorite ili ste u potrazi za celodnevnim avanturama – uglavite u svoj raspored sportsku aktivnost koja će vas naterati da se osetite zdravije i lepše. A sigurno je da ona postoji.

Omiljenu sportsku disciplinu potražite na našem sajtu u delu Objekti kako biste imali uvid u kompletnu ponudu aktivnosti koje biste mogli da probate ovog leta sa vašom FitPass karticom.


Jedna članarina, neograničene mogućnosti


FitPass vam omogućava pristup sportskim centrima, teretanama, bazenima. Isprobajte jogu, ples, kuglanje i mnoge druge discipline po ceni od samo jedne mesečne članarine.

Pretražite objekte iz našeg sistema


Pronađite objekat u blizini posla, kuće ili fakulteta.

Popusti


Olakšajte sebi vođenje zdravog života! Uz FitPass članarine ostvarujete mnogobrojne popuste u restoranima zdrave hrane, na kupovinu sportske opreme i suplemenata, lekarske i nutricionističke preglede i još mnogo toga drugog.

Pogodnosti za kompanije


Pružite svojim zaposlenima mogućnost rekreacije i unapredite svoje poslovanje po specijalnim pogodnostima.