5 fitnes saveta za žene koje nemaju dovoljno vremena


U procesu skidanja viška kilograma i održavanja kondicije, žene često prave greške kao što je premalo kalorija koje se unose tokom dana, vežbe koje nisu za njihov tip tela i očekivanje instant rezultata. Neophodno je, pak, koncentrisati se na uravnoteženu ishranu koja sadrži hranljive sastojke i dopuniti je redovnim treninzima koji čine vežbanje zabavnom aktivnošću, a ne dosadnim zadatkom.

Danas vam predstavljamo savete za žene novog doba koje imaju možda višak telesne mase, a nedovoljno vremena za svakodnevnu fizičku aktivnost:

 

1. Zdrav doručak je obavezan

 

Zdrav prvi obrok treba da sadrži vlakna i glukozu koje nam omogućavaju energiju za ceo dan koji je pred nama, a takođe je dobro da sadrži i proteine, kalcijum i vitamine. Doručak je najvažniji od svih obroka i treba da bude lagan, zdrav i hranljiv. 

 

 

 

2. Zamenite nezdravu hranu zdravim grickalicama

 

Prvo pravilo održavanja i dolaska u bolju kondiciju je izbacivanje brze masne hrane iz svakodnevnice jer ona utiče na sposobnost vežbanja i imuni sistem. Prelaskom na zdrave grickalice bogate proteinima, kalcijumom, ugljenim hidratima, mastima, vlaknima i mineralima smanjujemo telesnu težinu i sprečavamo rizik od nekoliko bolesti.

 

3. Plansko vežbanje

 

Potrebno je pripremiti strukturalni plan vežbanja koji će se svakodnevno sprovoditi putem jednostavnih aktivnosti poput hodanja ili trčanja kako bi se telo vratilo u formu. Mimo toga, savetuje se da žene treba minimum tri sata dnevno da vežbaju kako bi postigle svoj fitnes cilj, a FitPass članarina je idealna za postizanje ove namere.

 

4. Ostanite hidrirani

 

Kada vežbamo telo gubi vodu putem znoja, pa je neophodno da često unosimo novu kako bismo imali i energije i pospešili zdravstveno stanje. 

 

 

 

 

5. Smanjite ugljene hidrate

 

Žene bi trebalo da izbegavaju rafiniranu hranu bogatu ugljenim hidratima poput kolačića, čokolade, belog pirinča… jer povećavaju nivo šećera u krvi, proizvode više insulina i povećavaju nivo masti u telu. Dnevna ishrana treba da bude bogata proteinima, kalcijumom i vitaminima.

 


Jedna članarina, neograničene mogućnosti


FitPass vam omogućava pristup sportskim centrima, teretanama, bazenima. Isprobajte jogu, ples, kuglanje i mnoge druge discipline po ceni od samo jedne mesečne članarine.

Pretražite objekte iz našeg sistema


Pronađite objekat u blizini posla, kuće ili fakulteta.

Popusti


Olakšajte sebi vođenje zdravog života! Uz FitPass članarine ostvarujete mnogobrojne popuste u restoranima zdrave hrane, na kupovinu sportske opreme i suplemenata, lekarske i nutricionističke preglede i još mnogo toga drugog.

Pogodnosti za kompanije


Pružite svojim zaposlenima mogućnost rekreacije i unapredite svoje poslovanje po specijalnim pogodnostima.